GDCK Ivanec: Nova akcija dobrovoljnog darivanja krvi u utorak 21. prosinca

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.12.2021. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

GDCK Ivanec poziva na novu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u utorak, 21. prosinca, od 09,00 do 11,00 sati za djelatnike bolnice i građane šireg klenovničkog područja u prostorijama bolnice u Klenovniku u suradnji s Aktivom dobrovoljnih darivanja krvi Klenovnik, te Općom bolnicom Varaždin, Službom za plućne bolesti i tuberkulozu Klenovnik.

Nakon akcije u Klenovniku, slijedi akcija u Tvornici obuće Ivančica d.d. Ivanec za djelatnike navedene tvornice. Akcija u Ivančici bit će isti dan u vremenu od 12 – 14 sati.

- Ukoliko ste postojeći darivatelj molimo Vas da se odazovete, a isto tako Vas potičemo da širite glas o dobrovoljnom darivanju i na taj način potaknete nove darivatelje na uključivanje u akcije. Ako poznajete neku zdravu osobu koja zadovoljava sve uvjete da postane darivatelj, potaknite ih, možda će upravo njihova doza krvi nekome spasiti život - ističu organizatori.

Obje akcije provesti će ekipa za Transfuziologiju Opće bolnice Varaždin. Za sve darivatelje krvi osigurani je zahvalni obrok.  Osobe koje su preboljele COVID-19 mogu pristupiti darivanju krvi protekom 28 dana od ozdravljenja, odnosno prestanka simptoma, također osobe koje su primile cjepivo mogu dati krv 48 sati nakon cijepljenja.

- Molimo darivatelje da sa sobom imaju i zdravstvenu iskaznicu radi ažuriranja podataka - napominju.