G. Kneginec: Uskrsnice za umirovljenike, nezaposlene i korisnike zajamčene minimalne naknade Foto: VV arhiva / ilustracija

G. Kneginec: Uskrsnice za umirovljenike, nezaposlene i korisnike zajamčene minimalne naknade

I.D./Varaždinske vijesti | 16.3.2018. u 10:47h | Objavljeno u Našim krajem

Općinsko vijeće općine Gornji Kneginec, na prijedlog općinskog načelnika Gorana Kaniškog, donijelo je Odluku o isplati uskrsnica u iznosu od 150 kuna za sve umirovljenike, nezaposlene osobe prijavljene na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, te za osobe prijavljene na Centru za socijalnu skrb Varaždin koji su korisnici zajamčene minimalne naknade.

Podjela uskrsnica održat će se prema sljedećem rasporedu:

Ponedjeljak, 26. ožujka
- 9,30-14,30 sati - prostorija u prizemlju KNEKOM-a Gornji Kneginec - cijelo naselje Kneginec Gornji, dio naselja Varaždinbreg-ulice Mostečka i Mozdernjak

Utorak, 27. ožujka
- od 9,30-12 sati - prostorije društvenog doma Kneginec Donji - cijelo naselje Kneginec Donji
- od 13 -15 sati- prostorije vatrogasnog doma na Haliću - dio naselja Varaždinbreg- ulice Halić i Banjšćina

Srijeda, 28. ožujka
- od 9,30 -13 sati - prostorije društvenog doma Turčin - cijelo naselje Turčin, dio naselja Varaždinbreg-ulice Dugi Vrh i Mali Vrh
- od 14 -15,30 sati - prostorije društvenog doma Lužan Biškupečki - cijelo naselje Lužan Biškupečki, te ulice Koradovica i Glavić

Temeljem odluke Općinskog vijeća, jednokratna novčana pomoć - uskrsnica, u iznosu od 150 kuna, isplatit će se u ožujku sljedećim osobama:

- umirovljenicima i korisnicima prava na opskrbninu temeljem Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz domovinskog rata i članova njihove obitelji, koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec,
- korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Varaždin koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec,
- nezaposlenim osobama prijavljenima u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a koje imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec.

Sredstva za isplatu jednokratne novčane pomoći ("uskrsnice") u iznosu od 230.000 kuna osigurana su u općinskom proračunu za 2018. godinu, a procjenjuje se kako bi ovu pomoć moglo iskoristiti 1.500 korisnika, kao i prošle godine kada su isplaćene ukupno 1.503 "uskrsnice".

Potrebni dokumenti:

- Umirovljenicima i korisnicima prava na opskrbninu temeljem Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz domovinskog rata i članova njihove obitelji, koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec, isplata će se izvršiti na temelju uvida u osobnu iskaznicu i fotokopije odreska o isplaćenoj mirovini/opskrbnini za mjesec siječanj ili veljaču 2017. godine.
- Korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Varaždin koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec isplata će se izvršiti na temelju uvida u osobnu iskaznicu i fotokopije potvrde Centra za socijalnu skrb Varaždin kojom se potvrđuje da je obitelj, odnosno samac, korisnik zajamčene minimalne naknade. Potvrda ne smije biti starija 10 (deset) dana od dana isplate jednokratne novčane pomoći.
- Nezaposlenim osobama prijavljenima u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec isplata će se izvršiti na temelju uvida u osobnu iskaznicu i fotokopije potvrde Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojom se potvrđuje kako je osoba prijavljena u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Potvrda ne smije biti starija 10 (deset) dana od dana isplate jednokratne novčane pomoći.

- Napominjemo da bez navedenih dokumenata neće biti moguće isplatiti uskrsnicu. Osoba može primiti jednokratnu novčanu pomoć (uskrsnicu) samo po jednoj osnovi. Potrebni dokumenti moći će se fotokopirati i na mjestu podizanja uskrsnice - poručili su iz Općine.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci