G. Kneginec: Općinski vijećnici raspravljali o vojnom skladištu na Banjščini Foto: Općina Gornji Kneginec

G. Kneginec: Općinski vijećnici raspravljali o vojnom skladištu na Banjščini

I.D./Varaždinske vijesti | 8.12.2017. u 08:38h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi Općinskog vijeća općine Gornji Kneginec, na sjednici održanoj 5. prosinca, donijeli su izmjene Odluke o komunalnoj naknadi kojima će se omogućiti obračun komunalne naknade za nekretnine na području vojnog skladišta Varaždin Breg, Banjščina, u vlasništvu Republike Hrvatske, kojim upravlja Ministarstvo obrane.

- Odlukom Ustavnog suda Republike Hrvatske od 11. srpnja 2017. godine, pokrenut je postupak za ocjenu suglasnosti zakona s Ustavom i ukinuti su članci 19. stavak 1. i 26. Zakona o upravljanju i raspolaganja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske  u dijelu koji glasi "komunalne naknade". To znači da Republika Hrvatska nije oslobođena od plaćanja komunalne naknade za nekretnine u državnom vlasništvu - pojasnili su iz Općine Gornji Kneginec.

Između ostalog, vijećnici su donijeli i Odluku o sklapanju Ugovora o nabavi ostale opreme za dječji vrtić. Do roka za dostavu ponuda zaprimljeno je pet ponuda, a kao najpovoljnija je ocijenjena i odabrana ponuda tvrtke Školski servis d.o.o., s cijenom u iznosu od 600.627,50 kuna. Općinski vijećnici raspravili su i donijeli Odluku o sklapanju Ugovora za izradu izvedbenog projekta sanacije klizišta BN 36-2017 koje ugrožava 20-ak objekata na površini od ukupno osam ha. Do roka za dostavu ponuda zaprimljene su tri ponude, a kao najpovoljnija je odabrana ponuda tvrtke GEOS-INFO d.o.o. iz Varaždina s cijenom od 93.500,00 kn bez PDV-a.

Donesen je i Plan korištenja sredstava od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem za 2018. godinu, prema kojem će se prihodi od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta koristiti za sređivanje zemljišnoknjižnog i katastarskog stanja poljoprivrednog zemljišta na području općine Gornji Kneginec, a prihodi od zakupa, zakupa za ribnjake, prodaje izravnom pogodbom i davanja na korištenje bez javnog poziva poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, koristit će se za programe katastarsko-geodetske izmjere zemljišta na području Općine Gornji Kneginec.