U Igraonici je dvanaestero polaznika o kojima brinu dvije odgajateljice Foto: Dražen Novosel

FOTO: Župan Radimir Čačić otvorio igraonicu Čarobna šuma u Šćepanju

| 19.10.2018. u 13:41h | Objavljeno u Našim krajem

Simboličnim rezanjem vrpce zajedno s načelnikom Općine Breznički Hum Zoranom Hegedićem varaždinski župan Radimir Čačić danas je otvorio igraonicu Čarobna šuma, koja od 1. listopada djeluje u zgradi Područne škole u Šćepanju.

- Za nas je ovo veliki dan, Breznički Hum kao Općina s oko 1 300 stanovnika, dugo godina sanja o vrtiću i rješavanju tog problema. Instituciju kao vrtić nismo mogli ostvariti a tražeći rješenja pronašli smo kako da našim građanima pružimo uslugu da roditelji mogu zbrinuti svoju djecu dok su na poslu. Našli smo model kojim smo ispunili i zakonski okvir. Općina je raspisala javni poziv, tražili smo da se jave zainteresirani za ovakav model, a javila se Ivančica Horvat, koja je osnovala Obrt za čuvanje djece. Općina Breznički Hum je kroz niz projekata, a za što je tijekom par godina utrošeno oko milijun i pol kuna, u suradnji s Osnovnom školom, Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i uz pomoć Županije uredila zgradu Područne škole, koja ove godine obilježava 60 godina postojanja - rekao je načelnik Hegedić, zahvalivši svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

- Ovo je izuzetno zanimljiv koncept, a drago mi je da ga je načelnik Zoran Hegedić prepoznao. Usluga ne sumnjam da će biti prvorazredna, dvanaestero djece s dvije odgajateljice, dakle puna se pozornost posvećuje djeci u sjajnom prostoru. Vjerujem da ćemo kroz par mjeseci napraviti analizu iskustava, a što će nam možda pomoći da se na drugim mjestima primjenjuje takav model - rekao je župan Čačić, napomenuvši da je Varaždinska županija obnovu zgrade pomogla sa stotinjak tisuća kuna.