FOTO: Započeli radovi na izgradnji vrtića u Knegincu, investicija vrijedna 12,2 milijuna kuna

V.M./Varaždinske vijesti | 16.11.2016. u 19:31h | Objavljeno u Našim krajem

U Knegincu Gornjem jutros su započeli radovi na izgradnji novog Dječjeg vrtića Bubamara, a cijela investicija vrijedna je 12,2 milijuna kuna.

Za samu općinu i njene žitelje, investicija je izuzetno značajna jer, kako je naglasio općinski načelnik Goran Kaniški, njome se podiže kvaliteta života i otvaraju se neke nove mogućnosti.

- Ulaganje u obrazovanje i predškolsku skrb jedni su od najvažnijih ciljeva Općine Kneginec Gornji. Imamo postojeća dva vrtića, od kojih je jedan dosta stari pa više ne udovoljava uvjetima koje smo mi kao Općina postavili. U novi dječji vrtić će se preseliti postojeći, iz Školske ulice - istaknuo je načelnik općine Kaniški.

Novi dječji vrtić nalazit će se preko puta škole, a kad se radovi završe, krenut će se u izgradnju novog vatrogasnog doma.

- Bit će ovo jedan urbani centar općine Kneginec koji će se razvijati oko škole, ali i centar znanja i društvenog života općine - najavio je načelnik Kaniški istaknuvši kako su takva ulaganja nužna jer se u općinu doseljava sve više mladih obitelji s djecom.

- Ulaganje u školstvo, u naše mališane, u obrazovanje kao Općini nam je najvažnije jer se doseljava sve više mladih obitelji s djecom. Njima želimo pružiti jedan dobar, viši standard, sve što jednoj mladoj modernoj obitelji treba, od vrtića, predškolskog obrazovanja, pa do produženog boravka u osnovnoj školi. Kvalitetu života u općini već smo podigli na jednu višu razinu, a ovom novom investicijom tu kvalitetu još dižemo - rekao je načelnik na otvorenju radova.

Nova zgrada Dječjeg vrtića Bubamara bit će veličine 1900 metara kvadratnih, a sam vrtić imat će osam vrtićkih i tri odgojno-obrazovne skupine.

- Jako smo sretni što ćemo dobiti novi vrtić jer nam je doista potreban. Imamo dvjestotinjak djece i trenutni prostori su nam premali tako da jedva čekamo završetak radovi i preseljenje u nove prostorije - istaknula je Mirjana Sekol, ravnateljica Dječjeg vrtića Bubamara.

Radovi na izgradnji novog vrtića trebali bi biti gotovi do svibnja 2017. godine, a opremanje vrtića trebalo bi biti završeno do rujna kada će se mali bubamarci preseliti u nove prostore. 

kneginec_novi_vrtić_početak_radova_1.JPG

kneginec_novi_vrtić_početak_radova_5.JPG

kneginec_novi_vrtić_početak_radova_8.JPG

kneginec_novi_vrtić_početak_radova_9.JPG

kneginec_novi_vrtić_početak_radova_10.JPG

kneginec_novi_vrtić_početak_radova_13.JPG

kneginec_novi_vrtić_početak_radova_16.JPG

kneginec_novi_vrtić_početak_radova_18.JPG

kneginec_novi_vrtić_početak_radova_19.JPG

kneginec_novi_vrtić_početak_radova_22.JPG

kneginec_novi_vrtić_početak_radova_23.JPG