FOTO Više od 300 mališana iz osam KUD-ova nastupilo je na 10. dječjoj smotri folklora u Cestici

Varaždinske vijesti | 17.4.2018. u 13:07h | Objavljeno u Našim krajem

Cestica je proteklog vikenda bila domaćin jubilarne, 10. dječje smotre folklora „U susret proljeću“.

Na priredbi, održanoj u organizaciji KUD-a Cestica, a pod pokroviteljstvom Općine Cestica, predstavilo se osam dječjih folklornih skupina iz Varaždinske i Međimurske županije. Uz domaćina, KUD „Cestica“, nastupili su maruševečki KUD „Klaruš“, KUD „Martijanec“, KUD „Šandorovec“, KUU „Zvon“ Mala Subotica, KUD „Ježek“ Beretinec, KUD općine Petrijanec i ludbreški KUD „Anka Ošpuh“.

Sveukupno je nastupilo tristotinjak mališana, starih između 4 i 13 godina.

Domaćin, KUD Cestica jedno je od društava s najvećim brojem malih folkloraša u Varaždinskoj županiji. Voditeljica KUD-a, Petra Vunderl, kaže da ih je danas u KUD-u 37 u dvije skupine, a planira se formirati i treća jer broj zainteresiranih raste.

Načelnik Općine Mirko Korotaj je zadovoljan jer se, istaknuo je, putem folklora, od najmlađih generacija njeguju tradicijski običaji Općine Cestica.

– Najljepše je vidjeti djecu radosnu, a ovdje su danas mališani koje folklor i nastupi raduju i daju sve od sebe da i publici prenesu tu radost. Zato mislim da će ovo biti lijepo nedjeljno poslijepodne za sve koji su došli u Cesticu – rekao je načelnik Korotaj uoči početka Smotre.

Nakon uspješnog završetka priredbe je, pak, dodao da su, uz dobro obrazovanje i životni standard, mogućnosti za kvalitetno ispunjeno slobodno vrijeme ono zbog čega se ljudi odlučuju negdje živjeti. Budući da je cilj općinskih vlasti zadržati mlade na području Cestice, u Općini se puno ulaže u izvanškolske aktivnosti, među kojima i u rad KUD-a, pa će, najavljuje načelnik, ubuduće biti i više sličnih priredbi u Cestici.

Sportska dvorana Osnovne škole Cestica bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

Označeno u