FOTO: Vinica pomaže stanovnicima potresom pogođenog područja Foto: Općina Vinica

FOTO: Vinica pomaže stanovnicima potresom pogođenog područja

Varaždinske vijesti | 14.1.2021. u 17:02h | Objavljeno u Našim krajem

Zajedno s udrugama sa područja općine Vinica i sa svim mještanima dobre volje, Općina Vinica uključila se u pomoć stanovnicima potresom pogođenog područja.

Dan nakon najtežeg potresa, 30. prosinca 2020. počelo je prikupljanje pomoći donacijom potrebnih namirnica za stradale, a sve prema uputama Crvenog kriza i Stožera civilne zaštite. Pomoć se prikupljala na 4 lokacije na području općine Vinica - u Vatrogasnom domu Gornje Ladanje, Vatrogasnom domu Vinica, u zgradi Općine Vinica te u Vatrogasnom domu Donje Vratno.

- Ovom prilikom treba zahvaliti svim stanovnicima Općine Vinica koji su  kao i uvijek do sada pokazali svoju solidarnost i suosjećanje te se odazvali i uključili u koordinirano prikupljanje humanitarne pomoći za stradalo stanovništvo na području Banovine. Mještani Vinice maksimalno su se uključili u akciju jer se apelu za pomoć odazvalo gotovo 400 domaćinstava koji su od jutra dostavljali  prijeko potrebne potrepštine. Zahvalu treba uputiti i svim volonterima koji su prikupljali pomoć, a najviše vatrogascima DVD Vinica, DVD Donje Vratno i DVD Gornje Ladanje, članovima udruge mladih UMAMI, KUD-a Vinica, MK Bombelles i svima ostalim dobrim ljudima - ističu iz Općine Vinica.

Dogovoreno je da se pomoć dostavi direktno u jednu općinu na stradalom području. Tako je u dogovoru s načelnicom Općine Majur Klementinom Karanović dogovoreno da se svih 10 tona prikupljene pomoći dostavi u Općinu Majur. Vinički načelnik Marijan Kostanjevac je s predstavnicima Općine Vinica 12. siječnja dostavio pomoć koja je u dva kamiona dostavljena prema Banovini u općinu Majur.

- Posebnu zahvalu za dostavu donacije treba uputiti Autoprijevozniku Draženu Stolnik, Ivanu Krajnc, firmama KITZ d.o.o., Izvorplast d.o.o. te svim ostalima koji su na bilo koji način pridonijeli prikupljanju i dostavi pomoći, ali i onima koji su svoju pomoć ponudili. Osim prikupljanja i dostave pomoći, vatrogasci su u dva navrata sudjelovali na sanaciji kuća. Tako je 30 članova DVD Vinica zajedno s ekipom iz DVD Donje Vratno, Varaždinske građanske garde i volontera s područja općine Vinice 2. siječnja sanirala dvadesetak kuća u Petrinji te mjestima Strašnik i Moščenica. 9. siječnja osam članova DVD-a Vinica još jednom je sudjelovalo u sanaciji kuća u istom području te je ukupno sanirano tridesetak kuća i vraćeno je barem malo osmjeha na lice nekolicine mještana - napomenuli su iz Općine Vinica.

vinica_pomoc_potres_petrinja_opcina_majur_01.jpg

vinica_pomoc_potres_petrinja_opcina_majur_02.jpg

vinica_pomoc_potres_petrinja_opcina_majur_03.jpg

vinica_pomoc_potres_petrinja_opcina_majur_04.jpg

vinica_pomoc_potres_petrinja_opcina_majur_05.jpg

vinica_pomoc_potres_petrinja_opcina_majur_06.jpg

vinica_pomoc_potres_petrinja_opcina_majur_07.jpg

vinica_pomoc_potres_petrinja_opcina_majur_08.jpg

vinica_pomoc_potres_petrinja_opcina_majur_09.jpg

vinica_pomoc_potres_petrinja_opcina_majur_10.jpg