FOTO: Vincekovo u Klenovniku proslavljeno uz "dane otvorenih vrata" u klijetima

I.D./Varaždinske vijesti | 25.1.2016. u 19:02h | Objavljeno u Našim krajem

Ni hladnoća ni pokoja pahulja snijega u subotu 23. siječnja nisu bili prepreka za stotinjak mještana Klenovnika i njihovih gostiju da se s radošću okupe kod kapele sv. Vinka u Brezovcu na ovogodišnjoj proslavi Vincekova i blagoslovu vinograda.

Misno slavlje predvodio je klenovnički župnik vlč. Josip Jagarčec, a liturgijsko pjevanje te brojne pučke izvedbe predvodili su članovi KUD-a Klenovnik pod ravnanjem Vladimira Gečeka, u organizaciji Josipa Oštarjaša, predsjednika KUD-a.

Po završetku misnoga slavlja okupljenima se obratio predstavnik organizacijskog odbora Josip Oštarijaš, zahvalivši donatorima, mještanima i vinogradarima koji su svojim udjelom pridonijeli organizaciji. Uslijedila je i posebna zahvala i uručen poseban dar, posvećeni kip svetog Vinka te knjižice i razglednice iz povijesti klenovničkog kraja, hodočasnici iz najudaljenijeg kraja - Ani Beatrice iz Paname. Darove su uručili vlč. Josip Jagarčec i član organizacijskog odbora Mladen Križanec.

Uvijek dragi gost u Klenovniku, Vinko Kihas iz Ivanca, potom je obrezao trsove i zalio ih vinom te tako proglasio početak radova u vinogradima. Da ne bi nedostajalo i dobrih zagorskih delicija, kobasica i špeka, pobrinuo se Damir Pintarić sa svojom "ekipom".

Kako su istovremeno u tom kraju proglašeni i "dani otvorenih vrata" u vikendicama i klijetima, pučko veselje odužilo se uz zvukove i stihove zagorskih pjesama dugo u noć.