FOTO, VIDEO Sinergija modernog vrtića i općine u očekivanju Božića u vrtiću Pčelica Bisag

vv | 17.12.2022. u 10:41h | Objavljeno u Našim krajem

Za pjesmu „Božić je došel” u izvedbi Rajka Suhodolčana, Mirka Švende Žige i ženskog sastava Kušlec ovih je dana dovršeno snimanje video spota, iz tiska je izašao novi časopis za djecu, roditelje, odgojitelje i prijatelje „Čmelica”, imaju svoju vlastitu malu folklornu skupinu sastavljenu od 18 članova za koju upravo izrađuju mini narodne nošnje, pozdravljaju Svijet u suradnji s Litvancima zajedničkim projektom „Say hello to the World”, druže se s vrtićarcima iz Zadra i Koprivnice, i po tome su drugačiji od drugih.

Sve to zahvaljujući kreativnosti djece, njihovih odgajateljica, a napose ravnateljice Dječjeg vrtića Pčelica Bisag.

- Od otvorenja su prošle četiri godine, a danas imamo 3 odgojne skupine sa 66-ero djece i 12 zaposlenika. Naši klinci dolaze s područja čitave regije – iz Breznice, Visokog, Brezničkog Huma, Hrašćine, Svetog Ivana Zeline, Rakovca ali i s područja grada Zagreba – ponosna je ravnateljica vrtića Martina Hrupec.

- Izgradnja vrtića koštala je 5 milijuna kuna, otvoren je pred četiri godine, a općina roditeljima pomaže iznosom od 900 kuna po djetetu, dok roditelji pokrivaju preostalih 800 kuna. Istim iznosom financiramo i vanjske polaznike vrtića u Novom Marofu, Brezničkom Humu ili u Beretnicu, a svako drugo ili slijedeće dijete roditeljima pomažemo s 1100 kuna dok oni plaćaju 600 kuna mjesečno – napominje načelnik Breznice Stjepan Krobot.

Načelnik i ravnateljica ponosni su što je upravo dječji vrtić Pčelica Bisag odabran za snimanje video spota božićne pjesme „Božić je došel”, svojevrsnog zagorskog blagdanskog hita, za koji je tekst napisao župnik župe Bisag Maksimilijan Milan Herceg. Video uradak je sniman na lokacijama vrtića, u crkvi Sveta Tri kralja u Kominu kao i na nekoliko drugih lokacija, i uz svekoliku financijsku podršku općine.

- Dječji vrtić Pčelica u Breznici premalen je za naše potrebe pa tako već imamo 30-tero djece na čekanju za upis – govori općinski pročelnik Stjepan Šafran i naglašava kako u općinskom planu imaju izgradnju još jednog vrtićkog objekta u partnerstvu s Brezničkim Humom, ali uz isključivo financiranje izgradnje od strane Općine Breznica.

Zahtjev za izgradnju već je predan resornom ministarstvu, a odluka o izgradnji trebala bi biti donesena početkom iduće godine. Novi vrtić u Breznici imat će kapacitet za 64 polaznika – 24 polaznika jasličkog i 40 polaznika mješovitoga uzrasta, uz nova radna mjesta.

Velik napredak za jednu malu općinu kakva je Breznica dokaz je da se mogu ostvariti planovi kada zajednica podržava interes svojih sumještana. Uspjeh svakako u ovom slučaju zajednički dijele zaposlenici modernog vrtića Pčelica i djelatnici Općine Breznica na zadovoljstvo svih žitelja ove najjužnije općine Varaždinske županije, a posebno na dobrobit svojih najmlađih žitelja vrtićkoga uzrasta.

Pogledajte video spota božićne pjesme „Božić je došel”, snimljen na lokacijama vrtića, u crkvi Sveta Tri kralja u Kominu kao i na nekoliko drugih lokacija, i uz svekoliku financijsku podršku općine:

Galerija slika