FOTO: Veselim druženjem u Črešnjevu proslavljen Dan općine Beretinec Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Veselim druženjem u Črešnjevu proslavljen Dan općine Beretinec

| 11.9.2016. u 11:45h | Objavljeno u Našim krajem

Proslava Dana općine Beretinec nastavila se u subotu 10. rujna nakon što je dan ranije održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena općinska priznanja.

Program je počeo malonogometnim turnirom na igralištu u Črešnjevu, a zaigrale su ekipe naselja općine Beretinec: Beretinec, Črešnjevo, Ledinec i Ledinec Gornji. Pobjednik turnira bila je ekipa Beretinca, koja je u finalu svladala Črešnjevo.

Posjetitelji su potom mogli uživati u mimohodu folkloraša i smotri folkora na kojoj su, osim domaćeg KUD-a Ježek iz Beretinca, nastupili i KUD Vidovec, KUU Zasadbreg iz Međimurske županije, KUD Sloga-Đurđic iz Bjelovarsko-bilogorske županije te Folklorno društvo Rožmarin iz Dolene (Slovenija).

Nakon folkloraša na malonogometnom igralištu u Črešnjevu posjetitelje je zabavio Jan Kerekeš s komedijom Kerekesh Teatra "Krtice", vatrogasci su održali pokaznu vježbu, a proslava Dana općine u subotu je završila zabavom uz živu muziku.

Već tradicionalno, obilježavanje Dana općine koji se slavi na blagdan Uzvišenja Svetog križa 14. rujna, završava svetom misom na Horvatovom bregu u nedjelju 11. rujna u 11 sati.