FOTO Velik uspjeh topličkih vatrogaskinja: sa Zimskog kupa u Puli vratile se sa zlatom Foto: Grad Varaždinske Toplice

FOTO Velik uspjeh topličkih vatrogaskinja: sa Zimskog kupa u Puli vratile se sa zlatom

Varaždinske vijesti | 22.3.2022. u 20:55h | Objavljeno u Našim krajem

Topličke vatrogaskinje ostvarile su ogroman uspjeh, s II. Zimskog kupa DVD-a Pula u brzom spajanju usisnog voda vratile su se kući sa zlatnom medaljom.

Riječ je o natjecanju u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula na kojem je sudjelovala i ženska A ekipa DVD-a Varaždinske Toplice koja je osvojila prvo mjesto.

Zapovjednica DVD-a Varaždinske Toplice i trenerica ženske A ekipe Marinela Belavić istaknula je zadovoljstvo zbog ovog velikog uspjeha.

- Naši vatrogasci puno vježbaju i rade kako bi u slučaju eventualne ugroze zaštitili naše građane, a ovaj uspjeh samo je još jedan dokaz da imamo ljudstvo, opremu i resurse te da smo spremni na sve – poručila je Belavić naglasivši kako DVD Varaždinske Toplice može itekako biti ponosan, što za razliku od drugih vatrogasnih društava diljem zemlje ima velik broj ženskih članica.

Ponosna zbog ovog uspjeha je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

- Grad puno ulaže u vatrogastvo i svoje Dobrovoljno vatrogasno društvo, a svaki ovakav ogroman uspjeh čini nas ponosnima i sretnima. S ovakvim vatrogaskinjama, građani nemaju zašto strahovati za svoju sigurnost. U ovim izazovnim vremenima najbolje dolazi do izražaja koliko je vatrogastvo važan dio sustava civilne zaštite, a Grad će DVD-u Varaždinske Toplice i dalje biti maksimalna potpora u svemu što rade – rekla je gradonačelnica Ratković.

DVD Varaždinske Toplice je prije tri godine proslavio i veliku, 130. obljetnicu što je najbolji dokaz kako vatrogastvo u Varaždinskim Toplicama odlično funkcionira.