FOTO Vatrogasci "spašavali" maruševečke osnovnoškolce ozlijeđene u požaru Foto: Općina Maruševec

FOTO Vatrogasci "spašavali" maruševečke osnovnoškolce ozlijeđene u požaru

Varaždinske vijesti | 15.5.2018. u 20:38h | Objavljeno u Našim krajem

S ciljem provjere plana evakuacije djelatnika i učenika OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec, kao i spremnosti i osposobljenosti operativnih vatrogasnih postrojbi i civilne zaštite Općine Maruševec, u subotu, 12. svibnja, u školi je održana vježba evakuacije i spašavanja.

Vježbu su organizirali VZO Maruševec i OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec, a sudionici su kroz nju provjeravali plan evakuacije i spašavanja djelatnika i polaznika škole, gašenje požara i zbrinjavanje ozlijeđenih osoba.

- Vježba je tekla prema planu, kao i sama evakuacija djece koja su u vrlo kratkom vremenu bila evakuirana, gdje su operativne snage pokazale visoku razinu, kako u spremnosti tako i uvježbanosti. Za njih takve situacije nasreću nisu česte, no u slučaju da do njih dođe, pripadnici DVD-a Maruševec i Donje Ladanje su spremni, a za pomoć su spremna i društva iz susjednih općina Vinica, Vidovec, Donja Voća i Grada Ivanca, kao i Javna Vatrogasna postrojba grada Varaždina - naglasio je Mario Klapša, načelnik Stožera civilne zaštite Općine Maruševec i zamjenik načelnika Općine.

U slučaju da se dogode ovakve situacije, ugroženo bi bilo više od 300 ljudi, kako djeca i djelatnici škole, tako i građani koji žive u susjedstvu.

– Za vrijeme vježbe građani su mogli u radu vidjeti i novi vatrogasni kamion kojeg je DVD Maruševec nabavio prošle godine u povodu 110. obljetnice postojanja, upravo za takve, ali i druge zahtjevne intervencije. Ovakve su vježbe dobre i potrebne kako bi se i djelatnici škole, ali i učenici pripremili za neželjene situacije, te da bi na ispravan način i pravovremeno mogli reagirati - dodao je Klapša, ističući pritom da je u vježbi sudjelovalo oko 45 pripadnika operativnih vatrogasnih službi.

Po završetku vježbe smotru vatrogasnih postrojbi obavio je načelnik Damir Šprem. Vježbu je pozitivno ocijenio zamjenik Županijskog vatrogasnog zapovjednika, viši vatrogasni časnik Ivan Putarek.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci