FOTO Uz zvukove sirena DVD-u Petrijanec stiglo novo navalno vatrogasno vozilo! Foto: Krešimir Đurić

FOTO Uz zvukove sirena DVD-u Petrijanec stiglo novo navalno vatrogasno vozilo!

VV | 28.10.2023. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Uz zvukove sirena danas je na središnji petrijanečki trg stiglo novo navalno vatrogasno vozilo za DVD Petrijanec. Vozilo su dočekali Darijan Lukaček, predsjednik DVD-a Petrijanec, načelnik općine Željko Posavec te članovi DVD-ova s područja općine Petrijanec, ali i susjednih općina.

- Vozilo je financirala Općina sa 600.000 kuna te je ovo ulaganje u podizanje sigurnosti svih naših mještana i njihove imovine, u budućnost za sigurno sljedećih dvadesetak godina. DVD Petrijanec, kao centralno društvo, izlazi na sve intervencije, kojih u općini ima oko 30-ak godišnje. Neke od njih se događaju i u Donjem Vratnu, pa smo prije svega željeli njima omogućiti da oni imaju adekvatno i sigurno vozilo, te da sva vatrogasna društva dožive preobražaj u našoj općini – istaknuo je načelnik Posavec.

Dodao je kako su u prethodne četiri godine financirali jedno takvo vozilo i za DVD Strmec Podravski sa 80.000 kuna, a  s isto tolikim iznosom i vatrogasno vozilo za DVD Novo Ves Petrijanečka.

vatro1.jpg

 - Zahvaljujem Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici i Ministarstvu poljoprivrede koji su financirali kombi vozilo za DVD Petrijanec, dok je DVD Petrijanec svoje vozilo darovalo DVD-u Majerje. Četiri od pet naših DVD-ova smo sada opremili općinskim novcem unatrag pet godina - istaknuo je Posavec. .

No nisu to jedina ulaganja u vatrogastvo na području Općine Petrijanec.

- Ulažemo i u obnovu društvenih i vatrogasnih domova, dakle, energetske obnove i obnove unutrašnjosti. Rekonstruiran i dograđen je tako DVD Družbinec, nakon toga DVD Nova Ves Petrijanečka, pa vatrogasni dio DVD-a Nova Ves Petrijanečka, a imat ćemo još energetskih obnova – najavio je Posavec te ustvrdio kako vatrogastvo u općini “živi punim plućima”.

vatro22.jpg

 - Između 230.000 i 250.000 kuna izdvajamo za njihov redovnu djelatnost, sukladno Zakonu o vatrogastvu. Unatoč smanjenju poreznih prihoda, nećemo smanjivati izdvajanja za naše vatrogasce – najavio je načelnik Općine Petrijanec.

 Općini se na novom vozilu zahvalio i predsjednik DVD-a Petrijanec Marijan Lukaček.

 - Za nas ovo vozilo jako puno znači jer je podiglo operativnu spremnost i protupožarnu sigurnost na jednu višu razinu i sigurno je to prvo navalno vozilo koje je u potpunosti novo došlo u našu zajednicu - istaknuo je Lukaček.

 Kako je bilo na svečanosti dolaska novog navalnog vatrogasnog vozila na središnjem petrijanečkom trgu pogledajte u fotogaleriji Krešimira Đurića.

vatro39.jpg