FOTO U Višnjici održano vatrogasno natjecanje Memorijal "Darko Komes" Foto: Grad Lepoglava

FOTO U Višnjici održano vatrogasno natjecanje Memorijal "Darko Komes"

Varaždinske vijesti | 23.10.2021. u 08:47h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Višnjici je, u organizaciji DVD-a Višnjica, održan Memorijal "Darko Komes". Riječ je vatrogasnom natjecanju operativnih vatrogasaca koje višnjički vatrogasci organiziraju u spomen na svog preminulog kolegu i člana DVD-a Višnjice Darka Komesa.

Ovogodišnje, peto izdanje Memorijala, okupilo je u Višnjici vatrogasne ekipe iz pet vatrogasnih društava – DVD-a Lepoglave, DVD-a Kamenice, DVD-a Novog Marofa, DVD-a Čret i DVD-a Mače.

Uoči početka natjecanja okupljene vatrogasce pozdravili su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, član Upravnog odbora Vatrogasne zajednice Republike Slovenije Franjo Bukovec, tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga te, ispred domaćina natjecanja, predsjednik DVD-a Višnjica Stjepan Križanec.

- Vatrogasci čine veliku obitelj koja, potvrđuje i ovo natjecanje, ne zaboravlja svoje kolege. Ovakva natjecanja ujedno pomažu vatrogascima da se što bolje pripreme za intervencije koje ih u budućnosti očekuju. Također, pružaju im prigodu i da se što bolje upoznaju i razmjene iskustva. Sve to pomoći će im da uspješno odrade intervencije na koje će, kada bude potrebno, izaći - istaknuo je gradonačelnik Škvarić zahvalivši vatrogascima na onome što čine štiteći živote i imovinu građana.

Pobjeda, i to treća zaredom, nakon višesatnog natjecanja pripala je ekipi DVD-a Čret koja je tako u trajno vlasništvo osvojila prijelazni pehar. Drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Mače, treće DVD-a Lepoglava, četvrto DVD-a Novi Marof, a peto DVD-a Kamenice.

vatrogasni_memorijal_darko_komes_18102021_1.jpg

vatrogasni_memorijal_darko_komes_18102021_2.jpg

vatrogasni_memorijal_darko_komes_18102021_3.jpg

vatrogasni_memorijal_darko_komes_18102021_4.jpg

vatrogasni_memorijal_darko_komes_18102021_5.jpg

vatrogasni_memorijal_darko_komes_18102021_6.jpg

vatrogasni_memorijal_darko_komes_18102021_7.jpg

vatrogasni_memorijal_darko_komes_18102021_8.jpg