FOTO U Vinici se u petak pekli zlevka, sirni kolač i prosta povetica

Varaždinske vijesti | 12.6.2018. u 07:18h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu projekta „Ruralna detoksikacija upoznavanjem kulturne baštine – DETOX“, koji se odvija kroz program Interreg V-A Slovenija - Hrvatska i financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj,  petak je u praktikumu Srednje škole Arboretum Opeka u Vinica namijenjenom budućim kuharima održana radionica „Vinica na tanjuru“.

DSC_0351.JPG

Cilj radionice bio je prikazati pripremu jednostavnih tradicijskih kolača – zlevke, sirnog kolača i proste povetice, a umijeće izrade prenijele su budućim kuharima te svima ostalima prisutnima Anica Hrnčić, Barica Rožmarić, Anica Kovačić i Josipa Flis.

U pripremu kolača aktivno su se uključili i stručni suradnici nastave kuharstva Darko i Božo Auker.

Obzirom na kvalitetnu suradnju Općine Vinica i SŠ „Arboretum Opeka“nametnula se ideja da se škola uključi kao jedna od ciljnih skupina u projektu, a što je kolektiv škole prihvatio te omogućio održavanje radionice u prostoru škole te sudjelovanje učenika u radionici. Osim predstavnika škole te zainteresiranih stanovnika, u radionicu su se uključili i predstavnici partnera u projektu - Gradskog muzeja Varaždin i Općine Donja Voća te Konzervatorskog odjela iz Varaždina.

DSC_0366.JPG

DSC_0381.JPG

Označeno u