FOTO: U Vinici od danas radi zelena tržnica Foto: Općina Vinica

FOTO: U Vinici od danas radi zelena tržnica

Varaždinske vijesti | 2.6.2020. u 12:16h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na velikom parkiralištu na Trgu Matije Gupca u Vinici od danas radi štand na kojem se prodaju svi povrtlarski proizvodi OPG-a Fajfar. Kao članica OPG-a, Mirjana Tot izrazila je želju da upravo u Vinici prodaje svoje proizvode iz vlastite proizvodnje.

OPG Fajfar ima vlastitih 5 najmodernijih plastenika u kojima proizvodi gotovo sve povrtlarske kulture. Danas su tako na svojem štandu ponudili salatu, celer, krastavce, korabicu, peršin, mrkvu, blitvu, tikvice, a uskoro će u ponudi biti vlastiti paradajz.

- Ovo je dobro iako živimo u ruralnom prostoru gdje gotovo svaka domaćinstvo ima svoj vrt, ali nemaju svi uvjete proizvoditi najranije, sezonske proizvode bez plasteničke proizvodnje. Moja želja je već duže vrijeme da se na tom parkiralištu postavi mala tržnica i tako na jednom mjestu omogući prodaja svim OPG-ovima, kako domaćim tako i ostalima. Prodaja će izuzev današnjeg dana biti svaki drugi dan u tjednu (ponedjeljak, srijeda i petak) - izjavio je vinički načelnik Marijan Kostanjevac koji je bio prisutan postavljanju štanda koji je u tom trenutku imao i svog prvog kupca.

Današnji je dan Mirjana Tot iskoristila za donaciju vlastitih proizvoda OŠ Vinica i dječjem vrtiću. Prilikom predaje donacije zahvalile su joj ravnateljica OŠ Mirjana Jambriško i ravnateljica dječjeg vrtića Kristina Posavi, uz prisustvo načelnika Marijana Kostanjevca.

vinica_mini_trznica_01.JPG

vinica_mini_trznica_02.JPG

vinica_mini_trznica_03.JPG

vinica_mini_trznica_04.JPG

vinica_mini_trznica_05.JPG

vinica_mini_trznica_06.JPG

vinica_mini_trznica_07.JPG

Označeno u