FOTO: U Varaždinskim Toplicama nakon 11 godina čekanja otvorena grobna kuća vrijedna 1,7 milijuna kuna Foto: Varaždinske toplice

FOTO: U Varaždinskim Toplicama nakon 11 godina čekanja otvorena grobna kuća vrijedna 1,7 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 25.6.2019. u 11:40h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždinske Toplice postale su bogatije za još jedan novoizgrađeni objekt. Naime, nakon 11 godina završeni radovi na izgradnji grobne kuće u Rukljevini. U prigodnoj svečanosti, novoizgrađenu grobnu kuću blagoslovio je velečasni Juraj Kopjar, župnik Župe Sveta tri kralja u Svibovcu. U sklopu svečanosti velečasni Juraj Kopjar predvodio je svetu misa u crkvi Blažene Djevice Marije.

- Moramo ustvrditi da su napokon završeni radovi jer se cijeli projekt vuče još od 2008. godine. Naime, brojne bivše gradski vlasti obećavale su završetak radova na grobnoj kući u Rukljevini, ali se ništa konkretno nije događalo na samom terenu. Aktualna gradska vlast napokon je odlučila cijelu priču sretno privesti kraju - s mnogo zadovoljstva poručila je toplička gradonačelnica Dragica Ratković.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti gotovo 1,7 milijuna kuna. Većina novca osigurana je kroz gradski proračun, dok je dio osiguran kroz natječaje ministarstava.

- U financiranje projekta uključilo se Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja koje je osiguralo 173.000 kuna, dok smo preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurali dodatnih 200.000 kuna. Iako je projekt službeno započeo 2008. godine, sljedećih deset godina sve se uglavnom svodilo na rješavanje zemljišnih i pravnih problema i te na početne građevinske radove. Ali očito bez dovoljno angažmana, želje ili znanja da se stvari pokrenu s mrtve točke. Konkretni građevinski radovi započeli su formiranjem aktualne gradske vlasti, kada je odlučeno da obećano i započeto moramo i dovršiti. Ne priznajemo nikakva polurješenja, jedino što se broji su realizirani projekti kojima podižemo kvalitetu života svim našim stanovnicima, kao i razinu komunalne i infrastrukturne opremljenosti Varaždinskih Toplica - poručuje gradonačelnica Ratković.

Dovršetak grobne kuće u Rukljevini dokaz je da gradonačelnica i Gradsko vijeće ravnomjerno brinu o svim naseljima u sklopu Varaždinskih Toplica.

- Svako naselje jednako nam je važno stoga i projekte planiramo na način da razvijamo cijelo područje Varaždinskih Toplica. Dovršetak grobne kuće u Rukljevni početak je finalizacije velikih projekata. Uskoro nas očekuje otvaranje reciklažnog dvorišta u koje smo uložili 2,6 milijuna kuna, diljem Toplica radi se na modernizaciji javne rasvjete, obnavljamo ulice i parkove, a započinje i projekt Aglomeracije. Još jednom moramo spomenuti i projekt izgradnje i opremanja Nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, kao i odobrenje koncesije tvrtki Bernarda Nova za korištenje termalne vode, čime je pokrenut najveći investicijski ciklus unazad 40-ak godina na području Varaždinskih Toplica - zaključila je gradonačelnica Ratković.

Označeno u