FOTO U Sračincu ponovno sve puno beba: od početka godine rođeno 30 djece, roditeljima darovi Foto: Općina Sračinec

FOTO U Sračincu ponovno sve puno beba: od početka godine rođeno 30 djece, roditeljima darovi

VV | 12.6.2020. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Prvi put ove godine Općina Sračinec okupila je roditelje i novorođenu djecu, kako bi im podijelila prigodnu novčanu pomoć.

Od početka ove godine na području te općine rođeno je tridesetoro djece, 14 dječaka i 16 djevojčica.

- Uvijek me najviše razveseli susret s vama. Ovaj put pogotovo, jer se čini mi se vraćamo na brojke od prije nekoliko godina kada smo znali imati i 75 novorođene djece u jednoj godini. Pola godine još nije iza nas, a tu vas je čak 30. Općina Sračinec godinama je bila među tek nekoliko općina koje su imale pozitivan prirast stanovništva, nadam se da će se taj trend i nastaviti. On je dokaz da smo sredina u kojoj mlade obitelji žele živjeti i zasnovati svoju obitelj i sredina koju sve više obitelji prepoznaje kao mjesto ugodnog života. Mi puno radimo da to tako i bude, kao što znate nedavno je završena i rekonstrukcija starog dijela vrtića koji sada zadovoljava sve najviše standarde i ima dovoljno kapaciteta za našu djecu. Isto tako, postigli smo odličnu cijenu smještaja djece u vrtiće i dodatno subvencioniramo jasličku djecu. Ulažemo velika sredstva u opremanje škole pa djeca u našoj općini ni po čemu ne zaostaju u kvaliteti obrazovanja u usporedbi s puno većim sredinama - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Općina Sračinec svoje najmlađe mještane daruje iznosom od 1.000 kuna za prvo dijete u obitelji, 1.500 kuna za drugo te 2.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete u obitelji.

- Načelnik je puno toga već spomenuo, ja bih samo dodao da su upravo u tijeku radovi na najvećem projektu u Sračincu, parku Velika graba. On će našoj općini donijeti još jedno mjesto za ispunjavanje slobodnog vremena, a u sklopu parka bit će i najmodernije dječje igralište te sportski tereni. Bit će to ukupno 14. dječje igralište na području naše općine. - istaknuo je Krunoslav Lukačić, zamjenik načelnika Općine Sračinec.

Galerija slika