FOTO U odličnoj atmosferi na turniru u Martijancu natjecalo se više od 200 malih nogometaša

vv | 16.1.2024. u 09:00h | Objavljeno u Našim krajem

Lijep sportski dan bio je ove subote u Martijancu za brojne male nogometaše te njihove obitelji i prijatelje koji su ih došli bodriti u dvoranu Osnovne škole.

Naime, u Martijancu su u subotu, 13. siječnja 2024. godine, održana dva dvoranska nogometna turnira: U-9 i U-11, u organizaciji Nogometnog centra Jalžabet-Martijanec. Na turniru su sudjelovale 24 ekipe i ukupno više od 200 djece iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije te iz susjedne Slovenije, a sportsko druženje trajalo je od jutarnjih sati, kada su natjecanje započeli mlađi uzrasti, pa sve do navečer, kada su s odmjeravanjem snaga završili oni malo stariji. Igralo se po principu četiri plus jedan.

U mlađoj, U-9 kategoriji najbolja je bila ekipa NK Planika Turnišče, drugo mjesto zauzeli su domaćini NC Jalžabet-Martijanec 1, treća je bila ekipa NK Mladost Prelog 1, dok je četvrto mjesto pripalo ekipi ŠN Nogometaš 13.

U starijoj, U-11 kategoriji prvo mjesto osvojila je ekipa ŠN Nogometaš 13, drugo NC Varaždinske Toplice, treće NC Jalžabet-Martijanec 1, a četvrto mjesto zauzela je ekipa NK Podravina Ludbreg 1.

Tijekom dana u dvorani je bilo oko 600 gledatelja, a turnir su došli podržati i načelnici općina Martijanec i Jalžabet Branimir Nađ i Rajko Solar, koji su uz voditelja NC-a Jalžabet-Martijanec Miljenka Fajta najboljim ekipama podijelili medalje i pehare.

Kako je rekao trener i voditelj NC-a Jalžabet-Martijanec Miljenko Fajt, ovo je bio prvi tako veliki turnir koji je u Martijancu organizirao ovaj nogometni klub.

- Dosad smo imali turnire manjeg formata, s manjim brojem djece, a sada smo to postavili na veću razinu i ubuduće planiramo jednom godišnje organizirati takav turnir. Naši nogometaši inače često idu na turnire, tako su bili, primjerice, u Prelogu, Nedelišću, Sloveniji... - rekao je Fajt i dodao da je u subotu u dvorani Osnovne škole Martijanec vladala odlična atmosfera.

- Djeca su bila uzbuđena i to je jako dobra stvar za njih, da se bave sportom, da pokažu svoj natjecateljski duh i talent uz, naravno, fair play, te da se ujedno druže. Turnir je bio prilika da steknu iskustvo i razvijaju svoje nogometne vještine. Bio je to jako lijep nogometni dan - zaključio je Miljenko Fajt.