FOTO: U Lepoglavi sportskim igrama odali počast poginulim braniteljima Foto: Grad Lepoglava

FOTO: U Lepoglavi sportskim igrama odali počast poginulim braniteljima

J.Š./Varaždinske vijesti | 27.6.2018. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana državnosti gradonačelnik Marijan Škvarić, njegov zamjenik Hrvoje Kovač, članovi Gradskog vijeća Grada Lepoglave i predstavnici mjesnih odbora, polaganjem su vijenaca i paljenjem svijeća, odali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen križa na gradskom groblju u Lepoglavi.

Učinili su to u okviru održavanja 1. Memorijalnog turnira za poginule branitelje s područja Grada Lepoglave kojeg je u Lepoglavi 24. lipnja organizirala udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava. Počast poginulim braniteljima tom su prigodom odali i izaslanik ministra obrane - državni tajnik u ministarstvu obrane Zdravko Jakop, izaslanik ministra branitelja – general Željko Dvekar, članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici brojnih braniteljskih udruga.

turnir_za_branitelje_49.jpg

Nakon komemoracije, u gradskom parku u Lepoglavi otvoren 1. Memorijalni turnir za poginule branitelje s područja Grada Lepoglave.

- Snaga i odlučnost kojima ste krenuli braniti domovinu potrebne su nam i sada kad gradimo i razvijamo našu Hrvatsku. Znamo da u vama još uvijek ima te snage i odlučnosti te da ćete nam pomoći u ostvarenju zajedničkog cilja – uspješne Hrvatske – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši žrtvu branitelja koji su svoje živote utkali u temelje Hrvatske.

turnir_za_branitelje_44.jpg

Izaslanik ministra branitelja, brigadni general Željko Dvekar izrazio je u ime Ministarstva branitelja zahvalnost i podršku ovakvim događanjima kojima se čuva i promiče istina u Domovinskom ratu.

- Ovi susreti vrijedan su primjer zajedništva i čuvanja spomena na naše vitezove. Podsjećaju nas na povijesni značaj naših branitelja i vrijednosti Domovinskog rata – rekao je Dvekar.

Turnir je otvorio državni tajnik u Ministarstvu obrane brigadni general Zdravko Jakop.

- Odajemo počast ljudima koji su dali najviše što se može dati – svoje živote – istaknuo je Jakop dodavši da se moramo prisjetiti i onih koji su nam nanijeli zlo, ne kako bi ih mrzili već da si više ne smijemo dozvoliti da nam se to ponovi.

turnir_za_branitelje_37.jpg

- Živi branitelji imaju još uvijek što dati ovoj državi. Potičem vas da nađemo još malo energije u sebi i da je uložimo u dobrobit naše domovine – rekao je Jakop otvarajući turnir. Otvorio ga je uz riječi da je Domovinski rat temelj hrvatske države, a hrvatski branitelji kamen temeljac.

Na turniru je nastupilo sedam braniteljskih udruga koje su se natjecale u nekoliko disciplina. Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava organizirala je navedeni turnir s namjerom da jedinstvenom manifestacijom oda počast i čuva spomen na sve poginule branitelje s područja Grada Lepoglave.

turnir_za_branitelje_63.jpg

- Željeli smo da, kao što smo zajedno bili 91. godine, zajedno odamo počast našim poginulim braniteljima te da se ponovno vidimo, družimo i razgovaramo – pojasnio je predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Dražen Husnjak koji je pozvao sve da nikad ne zaboravimo za Hrvatsku pale vitezove.

turnir_za_branitelje_53.jpg

turnir_za_branitelje_31.jpg

turnir_za_branitelje_54.jpg