FOTO U Jalžabetu proslavljeno Rokovo uz zabavni program i otkrivanje biste prečasnom Stjepanu Golubiću

VV | 18.8.2023. u 10:30h | Objavljeno u Našim krajem
U Jalžabetu je u srijedu, 16. kolovoza, proslavljeno Rokovo. Mnogobrojni su vjernici prisustvovali procesiji s kipom Sv. Roka te misnom slavlju nakon kojeg je uslijedilo otkrivanje biste prečasnom Stjepanu Golubiću, dugogodišnjem župniku crkve sv. Elizabete Ugarske u Jalžabetu i dekanu Donjovaraždinskog dekanata.
Prečasni Golubić rodio se 1918. u Lemešu, u župi Raven, na području današnje Bjelovarsko-križevačke biskupije. Za svećenika ga je 1943. godine u vihoru Drugog svjetskog rata zaredio zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac. Bio je kapelan u Svetom Iliji kod Varaždina te kratko vrijeme kapelan u Mariji Bistrici. Komunistički ga je režim uhitio i 1947. godine osudio na sedam godina robije. Četiri godine proveo je u zatvoru u Staroj Gradiški, nakon čega se vratio na službu kapelana u župu Sveti Ilija. Već 1952. godine imenovan je župnikom u Jalžabetu gdje je ostao sve do smrti 1986. godine. Bio je dekan Donjovaraždinskog dekanata, a godine 1981. imenovan je kanonikom Zbornog kaptola čazmansko-varaždinskog. Župljani ga pamte kao dobrog župnika koji je prema svima bio pristupačan i nikog nije odbijao nego je bio blizak čovjeku, pa je u znak zahvalnosti postavljena i njegova bista.
U prigodnom zabavnom programu za najmlađe posjetitelje osigurani su napuhanci, a stariji su se u večernjim satima mogli nasmijati i opustiti uz predstavu "Aleks i Bara - gola istina" ludbreškog stand up komičara Aleksandra Lazića i nastup grupe Tragovi. Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji. 
Označeno u