FOTO: U Hrašćici krenuli u projekt rekonstrukcije ulica vrijedan 1,6 milijuna kuna

| 10.5.2018. u 13:25h | Objavljeno u Našim krajem

U Hrašćici se krenulo u rekonstrukciju ulica Petra Zrinskog i Osječke. Te dvije ulice bile su trenutno u najlošijem stanju i kao takve određene su od strane Mjesnog odbora Hrašćice kao prioritetne.

- Mreža kanalizacije u Hrašćici završena još prije osam godina. Ulice su tada bile pokrpane samo za privremeno s tankim slojem asfalta bez ikakve odgovarajuće pripreme. Ovo „za privremeno“ je s vremenskim uvjetima već odavno dotrajalo i uništeno, po ulicama su nastala ulegnuća i udarne rupe, što ozbiljno prijeti normalnom odvijanju prometa i predstavlja određenu opasnost. Saniranje Osječke ulice i ulice Petra Zrinskog će gradski proračun koštati oko 1,6 milijuna kuna - istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Hraščica, Damir Laljek.

Dodao je kako je ostalo šest ulica za saniranje, pa je zbog toga napravljen Plan prioriteta.
- Svjesni smo da ne možemo sve odjedanput zato je MO napravio Plan prioritet pa će se najprije rekonstruirati one ulice koje su najkritičnije i gdje je veća frekvencija prometa. Mjesni odbor Hrašćice moli mještane za još malo strpljenja i nadamo se da će kroz koju godinu sve ulice biti sanirane kako to dolikuje jednom urbanom naselju - rekao je predsjednik MO.

Uz spomenute radove rekonstrukcije spomenutih ulica urađeno je desetak priprema za priključke za mrežu kanalizacije na građevinske čestice na kojima će se danas-sutra graditi kuće, iz razloga da se ne prekopavaju novo asfaltirane ulice

U ulici Alojzija Stepinca su u zadnjih nekoliko dana postavljene nove betonske bandere za niskonapansku električnu mrežu. Uz nove bandere zamjenjene su stare dotrajale žice s novim kablom a postaviti će se i nova LED rasvijeta.

Mjesni odbor Hrašćice još prije nekoliko godina zatražio je od grada i Elektre da se u Plan stavi postavljanje podzemne niskonaponske mreže u toj ulici. Grad nije na vrijeme osigurao potrebna financijska sredstva za taj projekt. U međuvremenu je izvršena rekonstrukcija ulice koja je presvučena s novim asfaltom, te kako ne bi došlo do prekopavanja novoasfaltirane ulice preostalo je samo da stare dotrajale drvene bandere zamijene s novim betonskim.
Spomenuti radovi u toj ulici stajali su 400 tisuća kuna.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan istaknuo je kako se na ovim projektima najbolje vidi važnost Mjesnih odbora te zahvalio predsjedniku MO Hraščica što je pokrenuo ovu inicijativu.

Galerija slika