FOTO TRNOVEC B. Potpisan ugovor za sanaciju divljih deponija, gotovi radovi na dvije prometnice i Matičnom uredu Foto: Krešimir Đurić

FOTO TRNOVEC B. Potpisan ugovor za sanaciju divljih deponija, gotovi radovi na dvije prometnice i Matičnom uredu

| 1.7.2022. u 13:36h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković danas je u s Borisom Raušom, direktorom tvrtke Bagerkop Roberto, potpisala ugovor za prvu fazu sanacije divljih deponija na području Općine Trnovec Bartolovečki, ukupne vrijednosti oko 800.000 kuna.

 - Procijenjena vrijednost sanacije svih velikih deponija na području Općine iznosi oko 3 milijuna kuna, a Općina nije u mogućnosti u jednoj godini iz svog proračuna izdvojiti toliki iznos pa smo proces sanacije podijelili u dvije faze. Prvu smo fazu prijavili na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i dobili smo odluku o sufinanciranju 40 posto vrijednosti radova. I ove je godine Fond objavio natječaj pa smo prijavili i drugu fazu, a prošli je tjedan stigla odluka o odobrenju 40 posto financiranja vrijednosti radova od strane Fonda. Prva faza sanacije deponija odnosi se na nekretnine koje su smještene u Poduzetničkoj zoni u Trnovcu, uz Dravski kanal, kao i uz kanal kroz mjesto Šemovec. Očekivano vrijeme izvođenja sanacije deponija je maksimalno mjesec dana, što znači da očekuje da bi se divlji deponiji u prvoj fazi sanacije očistili do kraja srpnja - rekla je načelnica Vitković.

 Prije nego što je potpisala ugovor za prvu fazu sanacije divljih deponija na području Općine, načelnica Vitković obišla je dvije lokacije na kojoj su odrađeni radovi, a riječ je o ulici Ruđera Boškovića u Trnovcu te Matičnom uredu u Bartolovcu.

 - Odrađena je sanacija ulica Kralja Tomislava i Ruđera Boškovića u naselju Trnovec, a zahvaljujem se izvođaču radova, varaždinskom PZC-u, koji je radove izveo unutar rokova i prema propisanim standardima i projektima. Riječ je o radovima ukupne duljine 650 metara, vrijednost ugovorenih radova je 1 477 000 kuna, za što smo sredstva osigurali u proračunu. Vjerujem da su naši mještani zadovoljni izvedenim radovima jer je riječ o glavnim prometnicama koje vode kroz Trnovec do naše Župne crkve Majke Božje Snježne. Sa svake strane prometnice izgrađena je i pješačka staza jer ove prometnice vode i do osnovne škole u Trnovcu - rekla je načelnica Vitković.

 U zgradi Matičnog ureda u Bartolovcu obavljeni su radovi na unutarnjem uređenju objekta.

 -Ovo je najstarija zgrada javne namjene u vlasništvu Općine, a nekada je ovdje bilo i sjedište naše Općine. Ovdje je bio i glavni matični ured i vjenčaona, u kojoj su se mnogi naši mladi parovi vjenčali. Vrijednost unutarnjeg uređenja je 344 tisuće kuna, a sredstva smo dobili od Ministarstva gospodarstva. Na objektu je već odrađena energetska obnova, a sada su izvedeni radovi na unutarnjem uređenju. Zgrada će biti dostupna široj lokalnoj zajednici, svim zainteresiranim udrugama i ostalim mještanima koji sudjeluju u radu naše zajednice. Planiramo napraviti mali etno muzej, prostorija će biti i za sportske udruge, a neke će koristiti jedinica lokalne samouprave - naglasila je Vitković.

 Napomenula je da su u planu novi komunalni zahvati.

 - U fazi je postupak javne nabave za izgradnju dviju novih prometnica i to za asfaltiranje ulice Ivana Mažuranića i za probijanje ceste ulice Miroslava Krleže. Ukupna vrijednost tih dviju prometnica je oko 2,7 milijuna kuna i u potpunosti će se financirati iz općinskog proračuna - zaključila je Vitković.