FOTO Treći rođendan Dječjeg vrtića Zibeljko u Bednji

Varaždinske vijesti | 23.11.2023. u 18:45h | Objavljeno u Našim krajem

Danas se navršilo točno tri godine od povijesnog dana za Općinu Bednja. Naime, prije tri godine dovršen je projekt izgradnje Dječjeg vrtića Zibeljko u Bednji koji je tih dana u svoje prostore primio 45 mališana.

Već tada se govorilo da je taj događaj od povijesna značenja za Bednju te da predstavlja prekretnicu za budući razvitak cijelog bednjanskog kraja.

Nakon tri godine, na proslavi 3. rođendana, osmijesi dječjih lica, zadovoljstvo zaposlenica i zaposlenika vrtića, ali i zadovoljstvo roditelja koji znaju da njihovi mališani odrastaju u toplom i sigurnom okruženju, potvrda su ispravnosti realizacije projekta koji je tada iznosi više od milijun eura.

-Gradnja vrtića u Bednji je naš esencijalni, krunski projekt. Tu rečenicu sam izrekao prilikom otvorenja vrtića i iza te rečenice stojim i danas. Ulaganje u izgradnju vrtića bilo je ulaganje u našu budućnost, ulaganje u zadržavanje mladih obitelji na ovim našim lijepim, zelenim bregima. Radost i veselje koje imamo ovdje u našem vrtiću potvrđuje nam da smo svi zajedno bili u pravu kada smo krenuli i dovršili ovaj projekt - naglasio je na obilježavanju trećeg rođendana Dječjeg vrtića Zibeljko načelnik Općine Damir Poljak.

Ulaganje u predškolski sustav u Bednji se nastavlja zahvaljujući suradnji Vlade RH i lokalne te regionalne samouprave.

-Svojim mjerama Vlada premijera Andreja Plenkovića po prvi je puta osigurala financijska sredstva za predškolski sustav odnosno za funkcioniranje vrtića. Zahvaljujući tim sredstvima povećat ćemo primanja zaposlenika dječjeg vrtića, dio ćemo iskoristiti za sufinanciranje cijene vrtića roditeljima što znači manje troškova za njih. Jedan dio uložit ćemo u dodatno opremanje vrtića - najavio je načelnik Poljak.

Podsjetimo, prije tri godine ulaganjem nešto većim od milijun eura, nekada oronuo i zapušten objekt u središtu Bednje, preuređen je, rekonstruiran i adaptiran u funkcionalne prostore za boravak djece i njihovih odgojiteljica.

Investicija je većim dijelom sufinancirana iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, točnije iz Programa ruralnog razvoja – Operativni program Konkurentnost i kohezija.

 

 

Galerija slika