FOTO Tradicionalna suradnja pčelara i vrtića, Medarica darovala med Čarobnoj šumi

Varaždinske vijesti | 21.4.2021. u 18:29h | Objavljeno u Našim krajem

Dječjoj igraonici „Čarobna šuma” u Šćepanju uručena je donacija meda udruge Medarica iz Novog Marofa. Predsjednik ove Udruge Vlado Topolovec i koordinator za općinu Breznički Hum Vjekoslav Andrašek u pratnji načelnika Općine Zorana Hegedića staklenke meda uručili su mališanima i njihovim odgojiteljicama, ukazavši tako na očuvanje zdravlja mališana, pogotovo sada u vrijeme pandemije koronavirusom.

Općina tradicionalno surađuje s pčelarima tako da im osigurava potrebne količine šećera tijekom razdoblja kad izostanu cvatnja i medenje kao što je to slučaj ove godine, a pčelari uzvraćaju pomoć donirajući med dječjim vrtićima u okruženju.

Gostima su na donaciji pjesmom i plesom zahvalili polaznici Čarobne šume, a voditeljica Igraonice Ivančica Horvat navela je kako im ova tradicionalna donacija puno znači, jer domaći med im poboljšava zdravlje i jača opći imunitet. O 18-tero mališana polaznika Čarobne šume koliko ih je upisano ove godine brinu tri dadilje odgajateljice, a općina Breznički Hum im kao općinskoj predškolskoj instituciji pruža adekvatnu potporu.

Galerija slika