FOTO Sveti Nikola posjetio Dječji vrtić i Osnovnu školu u Ljubešćici Foto: Općina Ljubešćica

FOTO Sveti Nikola posjetio Dječji vrtić i Osnovnu školu u Ljubešćici

Varaždinske vijesti | 7.12.2023. u 16:02h | Objavljeno u Našim krajem

Sveti Nikola posjetio je Dječji vrtić "Leptirić" Ljubešćica nešto ranije, već u ponedjeljak 4. prosinca.

Sveti Nikola iz kazališne družine "Klaun" uprizorio je mališanima dio svojih avantura kroz predstavu "Avanture Sv. Nikole".

- Predstava je bila nadasve zabavna i puna interakcije djece i Sv. Nikole. Društvo Sv. Nikoli je ove godine pravio vilenjak iz njegove radionice, a Krampus nije imao potrebe dolaziti jer u "Zlatnoj knjizi" nitko iz našeg vrtića nije bio zapisan kao "zločest". S obzirom da su sva djeca bila dobra, Sv. Nikola im je uručio prigodne darove - poručili su Općine Ljubešćice.

Na blagdan sv. Nikole, u srijedu, 6. prosinca, Sveti Nikola stigao je i u Sportsku dvoranu u Ljubešćici gdje su ga nestrpljivo dočekali učenici od 1. do 4. razreda, te sva djeca koja ne pohađaju Dječji vrtić "Leptirić" Ljubešćica i Osnovnu školu.

Učenici Osnovne škole Ljubešćica sa svojim učiteljima pripremili su bogat program pa je tako svaki razred izveo svoju točku. Na samom kraju priredbe otpjevali su pjesmu Svetom Nikoli kojom su ga dozvali na pozornicu kako bi im podijelio poklone.

- Valja zaključiti kako se vijest o dobroj djeci iz naše Ljubešćice daleko čuje stoga je i ovoga puta Sveti Nikola doputovao sam, a Krampus je ostao kod kuće. Nabava prigodnih poklon paketa financirana je iz proračuna Općine Ljubešćica u iznosu od 1.400 eura - napomenuli su iz Općine Ljubešćica.