FOTO: Svečanom sjednicom počeo trodnevni program proslave Dana općine Trnovec B.

| 15.4.2016. u 19:06h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, koja je održana u Pastoralnom centru u Trnovcu, uz nazočnost brojnih gostiju, danas je počeo trodnevni program proslave Dana Općina Trnovec Bartolovečki, koji se obiljećava 17. travnja, na dan kada je 1993. godine osnovana Općina Trnovec Bartolovečki.

Uvodno je govorio predsjednik općinskog vijeća Mario Sačić, koji je napomenuo da je mu je osobito zadovoljstvo i čast što je na čelu Općinskog vijeća, koje je od dana konstituiranja 2013. godine održano 27 sjednica, na kojima su donijete brojne odluke i drugi akti, njih 303, a raspravljalo se o 239 točaka dnevnog reda, uz izrazito visoki odaziv vijećnika na sjednice. Isto tako istaknuo je vrijedna je činjenica da se gotovo godinu i pol dana sve odluke se donose jednoglasno.

Načelnik općine Zvonko Šamec podsjetio je na briojne zahvate koji su ostvareni na području Općine od posljednje sjednice.
- Općina ugodnog življenja, prepoznatljive tradicije, običaja i kulture u kojem se gospodarski razvoj temelji na razvoju obrtništva i poduzetništva stvarajući nova radna mjesta, razvoju poljoprivrede i ruralne turističke ponude te riješenom društvenom i komunalnom infrastrukturom  s očuvanim okolišem“. Vizija je to daljnjeg razvoja Općine Trnovec Bartolovečki koju nudi Strategija razvoja Općine u razdoblju do 2020. godine. Riječ je o jednom od najvažnijih dokumenata za razvoj općine, kojeg su vijećnici, jednoglasno prihvatili početkom studenog na sjednici Općinskog vijeća.  U sklopu te vizije i Strategije Općina nastavlja dalje s infrastrukturnim projektima, obnovom objekata u svim mjestima u općini, ali ne zanemarujemo ni brigu za najmlađe, brigu za obrazovanje, brigu za naše starije sumještane, a posebice za one koje život nije "mazio" i kojima je naša pomoć i više nego potrebna - naglasio je Šamec.

- Aktualna općinska vlast ima jasne ciljeve i prioritete koje želimo ostvariti. Jasnom strategijom razvoja naše Općine stvorit ćemo još kvalitetnije preduvjete da naši ciljevi i prioriteti budu što kvalitetnije ostvareni uz pomoć domaćih i međunarodnih natječaja.  Prioritet Općine Trnovec Bartolovečki je realizacija velikih projekata, koji znače podizanje standarda života mještana, a za koje se financijska sredstava traže u okviru fondova Europske unije, ali i preko raznih drugih natječaja i programa. Jedan od tih projekata je i izgradnja Društvenog doma u Trnovcu. Naime, u tijeku je izrada projekta kojim je planirana izgradnja građevine javne i društvene namjene, a Društveni dom će se sastojati od dvije cjeline. Vrijednost investicije je 7,5 milijuna kuna - rekao je Šamec, napomenuvši da Općina radi na pripremi niza drugih projekata, iz fondova Europske unije, ali i nacionalnih fondova, planira se i obnova i rekonstrukcija rasvjete na području Općine Trnovec Bartolovečki, zatim rekonstrukcija grobne kuće s pristupnim cestama u naselju Šemovec, kao i revitalizacija potoka Zbel.

- Što se tiče ulaganja u infrastrukturu priprema se i projektna dokumentacije za daljnju rekonstrukciju nerazvrstanih cesta na području općine Trnovec Bartolovečki, a pri kraju je priprema projektne dokumentacije za Dravsku ulicu u naselju Trnovec i Ulicu Braće Radića u naselju Šemovec. Posebno bih istaknuo dobru suradnju s trgovačkim društvima Varkomom i Čistoćom, zatim Hrvatskom elektroprivredom, Hrvatskim cestama ili pak Hrvatskim vodama. Odlična suradnju imamo i sa Županijskom upravom za ceste. Krajem 2015. godine započeli su radovi na završnoj etapi izgradnje južnog sliva odvodnje naselja Trnovec i Zbelava, a sve s ciljem puštanja u pogon sustava tijekom prvog polugodišta ove godine odnosno tijekom lipnja. Ovdje moramo istaknuti da su ulagnja tvrkte Varkom u našoj općini, samo u prošloj godini, iznosila 4,5 milijuna kuna - rekao je Šamec, koji je pohvalio suradnju sa svim udrugama i pkolskim institucijama.

Varaždinski župan Predrag Štromar čestitao je općinskom čelništvu na ostvarenom, kao i učenicama, njihovim mentoricama i ravnateljici OŠ Trnovec na uspjehu ostvarenom na međunarodnom natjecanju u Solunu, te naglasio:

- Općina ima malu stopu nezaposlenosti od 6 posto, to govori da su ovdje radišni ljudi, a na županijskom nivou trenutačno je 6 250 nezaposlenih osoba. Neka se cijela Hrvatska, sve općine i gradovi ugledaju u Općinu Trnovec Bartolovečki i njenog načelnika i suradnike, koji rade i oplemenjuju novac koji dolazi u općinu - naglasio je štromar.

U ime svih saborskih zastupnika, gradonačelnika i načelnika govorio je saborski zastupnik Milorad Batinić, koji je također čestitao na ostvarenim rezultatima čelništvu općine.

Općinsko vijeće Općine Trnovec Bartolovečki u povodu obilježavanja Dana Općine dodjelio je Nagrade Općine Trnovec Bartolovečki   za postignute iznimne rezultate na natjecanjima od školske, županijske i državne razine u pojedinim nastavnim predmetima, izvannastavnim aktivnostima, zalaganju i uzornom ponašanju učenicima osmih razreda Dominiku Hrupeku iz Osnovne škole Trnovec  i Katji Bengeri iz Osnovne škole Šemovec.

Dodijeljene su i  Zahvalnice Općine Trnovec Bartolovečki za sportska dostignuća, a primili su ih stolnotenisačica Petra Petek i Stanislav Lacko Gile, za doprinos i postignuća od iznimnog značaja za Općinu  iz područja sporta ostvarenih tijekom proteklih godina u Nogometnom klubu „Trnje“ Trnovec.

Program obilježavanja Dana Općine nastavlja se sutra, 16. travnja, svetom misom u crkvi Majke Božje Snježne u Trnovcu u 18 sati, a sat kasnije u sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec počet će cjelovečernji koncert na kojem nastupaju KUD „Mak“ iz Trnovca, KUD „Stari hrast“ iz Novog Travnika u Bosni i Hercegovini te Centar tradicijske kulture Varaždin.

Program u nedjelju, 17. travnja, na sam Dan Općine, odvijat će se u Bartolovcu i Trnovcu. U crkvi svetog Bartola u Bartolovcu u 10 sati počinje sveta misa, a u 11 sati koncert Katoličke zajednice „Sanctus“ te KUD-ova „Mak“ i „Stari hrast“. U Trnovcu, u sportskoj dvorani osnovne škole, bit će održana Županijska smotra dječjeg folklora. Od 10 sati predstavit će se mlađe, a od 14 sati starije folklorne skupine.

Program obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki završava cjelovečernjim koncertom tamburaškog orkestra KUD-a „Mak“ s gostima. U sportskoj dvorani osnovne škole od 19 sati nastupit će Krunoslav Kićo Slabinac, tamburaški orkestar KUU „Zvon“ iz Male Subotice, Ante Mlakar i tamburaški orkestar KUD-a „Mak“ te Jelena Žnidarić. Voditelj je Branko Uvodić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci