Brojni su gosti i uzvanici nazočili današnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Društvenom domu u Novoj Vesi Petrijanečkoj Foto: Krešimir Đurić

FOTO Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Petrijanec

| 26.6.2020. u 19:18h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Društvenom domu u Novoj Vesi Petrijanečkoj obilježen je Dan Općine Petrijanec i blagdan svetog Petra i Pavla.  Nakon uvodnih riječi predsjednika Općinskog vijeća Martina Evačića o ostvarenom na području Općine govorio je načelnik Željko Posavec.

Martin Evačić je podsjetio da vlast u općinskom vijeću čini koalicija SDP-a HNS-a i Reformista.

- Mislim da je to koalicija koja je u dosadašnjem trogodišnjem razdoblju postigla zavidne rezultate. Do sada je održano 26 sjednica općinskig vijeća, na kojima se raspravljalo o više od 300 točaka i doneseno je više od 200 odluk. Prisutnost vijećnika na sjednicama je iznad očekivanja, imali smo stalno iznad 85 posto prisutnih vijećnika, odluke koje smo donosili su dobre, a velika većina odluka na općinskom vijeću donijeta je jednoglasno - napomenuo je Evačić.

Načelnik Posavec je rekao da je zadovoljan odrađenim na području općine u protekle tri godine.

- U 2019. godini Općina je povukla 4,3 milijuna kuna iz europskih fondova i resornih ministarstava i proračun općine bio je najveći u njenoj povijesti - 15,8 milijuna kuna. Naravno brojke nisu bitne ljudima, bitne su im ceste, a prošle godine otvorena je ulica financirana iz europskog poljoprivrednog fonda mjere 7.2.2. Danas imamo novoizgrađenu Ulicu Alojzija Stepinca. pri čemu je vrijednost investicije oko 600 tisuća kuna, a s 230 tisuća kuna financiralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije. Započeli smo i radove na Radničkoj ulici u Majerju, a Ministarstvo graditeljstva dodijelilo nam je 315 tisuća kuna za rekonstrukciju te ulice. Bitna nam je sigurnost u prometu ŽUC ulaže u nogostup Majerje - Nova Ves, gdje je prva faza završena a vrijedna je gotovo 440 tisuća kuna, kod čega je općina sufinancirala zahvat s 110 tisuća kuna. Bitna nam je i energetska obnova pa je tako energetska obnova ovog doma vrijedna gotovo milijun kuna financirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.  Energetska obnova sportskog objekta u Novoj vesi, gdje smo uveli grijanje i podigli razinu standarda ta sve igrače i rekreativce vrijedna je oko 600 tisuća kuna, također financirana europskim novcemc - naglasio je, među ostalim,načelnik Posavec.

Čestitke uz Dan Općine uputili su varaždinski župan Radimir Čačić, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Predraga Štromara načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, potpredsjednik hrvatskog Sabora Siniša Hajdaš Dončić i izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Velibor Mačkić, posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju.

Tijekom svečane sjednice uručene su nagrade i priznanja Općine Petrijanec.