Večerašnjoj svečanoj sjednici na Ljubeškom trgu nazočili su brojni gosti i mještani Foto: Krešimir Đurić

FOTO Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Ljubešćica

| 31.7.2020. u 22:28h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća koja je večeras održana na Ljubeškom trgu obilježen je Dan Općine Ljubešćica i blagdan Majke Božje Snježne.

- Zahvaljujući sustavu kojeg gradimo 12 godina unatoč pandemiji nismo klonuli nastavili smo s investicijama na području Općine Ljubešćica trenutačno imamo potpisane ugovore i u realizaciji su projekti vrijedni 16 milijuna kuna. Izgrađuje se komunalna infrastruktura u Poduzetničkoj zoni, obnavlja se vodovod, sanira klizište, asfaltiraju ceste, a kroz HEP, Hrvatske vode i ŽUC imamo indirektnih ulaganja većih od milijun kuna. Prošle smo godine izglasali rekordni proračun, no zbog pandemije u prvih šest mjeseci ove godine imamo manji porezni prihod i morali smo na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća napraviti rebalans ovogodišnjeg proračuna, međutim sve investicije nisu došle pod znak pitanja. U rebalansu proračuna osigurana su i sredstva za financiranje dječjeg vrtića, za sufinanciranje produženog boravka za četrdesetero djece,sredstva za stipendije, božićnice za umirovljenike, nova za pomoć udrugama, kao i za subvencije za kamate kredita poduzetnika - naglasio je u svom govoru načelnik Općine Nenad Horvatić.

Predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ivanušec rekao je da je između svečane sjednice povodom Dana općine, Općinsko vijeće održalo šest radnih sjednica, a na kojima se raspravljalo o 81 točki dnevnog reda te da se s obzirom na novonastalu situaciju zbog pandemije pokušalo pomoći poduzetnicima.

- Kriza nas je dovela do smanjenja određenih sredstava, ali nije zaustavila naše projekte. Naravno zbog gubitka vlastitih sredstava Općina Ljubešćica morat će se okrenuti pronalasku dodatnih sredstava da bi mogla završiti projekte koji su u visokom stupnu izgrađenosti - naglasio je Ivanušec, pohvalivši suradnju vijeća s načelnikom.

Na ostvarenim rezultatima i uz dan općine čestitke su uputili varaždinski župan Radimir Čačić,izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Siniša Jenkač i izaslanik predsjednika hrvatske Vlade i ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat.

Plakete Općine Ljubešćica na svečanoj su sjednici primili Tomislav Gotić, za doprinos promicanju zaštite ljudskog zdravlja i humanitarno djelovanje i Športsko ribolovno društvo Diver, za unapređenje sportskog ribolova,očuvanje bioraznolikosti lokalnih voda i promicanje Općine.

U školskoj godini 2019./20. s odličnim je uspjehom 5. razred završilo četvero učenika te je Općina Ljubešćica prijenosnim računalima na večerašnjoj sjednici nagradila Taru Čolja, Mariju Trakoštanec,Doriana Sakača i Emanuela Horžića.