FOTO: Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica otvoren "Lovrečevo festival 2018." Foto: Grad Varaždinske Toplice

FOTO: Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica otvoren "Lovrečevo festival 2018."

V.M./Varaždinske vijesti | 11.8.2018. u 14:15h | Objavljeno u Našim krajem

Manifestacijom „Lovrečevo festival 2018“ započelo je obilježavanje Dana Varaždinskih Toplica. Mnoštvo kulturnih, glazbenih i zabavnih programa održavaju se na nekoliko gradskih lokacija, a upravo raznolikost sadržaja već je prvoga dana Lovrečeva u Varaždinske Toplice privuklo mnoštvo posjetitelja.

Dani Grada prilika su i za održavanje svečane sjednice Gradskoga vijeća na kojoj je prezentirano sve učinjeno u proteklih godinu dana.

- Nakon godine dana predanog rada, truda i zalaganja našeg velikog i šarolikog tima, koji je marljivo i predano radio za dobrobit stanovnika našeg područja, mogu sa sigurnošću reći da je naša odgovornost koju smo preuzeli, zaista velika. Za Varaždinske su Toplice odškrinuta mnoga vrata, koja bi nam zajedničkim naporima mogla pomoći u postizanju cilja na putu koji smo sami sebi zadali - povratak starog sjaja maloj kotlini uz rijeku Bednju – nadahnuto je poručila na početku svog govora gradonačelnica Dragica Ratković.

U kratko vrijeme u Varaždinskim Toplicama započeto je nekoliko vrijednih projekata među kojima se ističu onaj za ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta vrijedan 720.000 kuna te izgradnju Reciklažnog dvorišta u vrijednosti 2,43 milijuna kuna.

- S Ministarstvom unutarnji poslova potpisali smo sporazum o sufinanciranju radova na opasnim mjestima u vrijednosti od 960.000 kuna, za ulaganja u Dječji vrtić dobili 155.000, a u tijeku je nabava za iznos od 847.000 kuna vezana uz odluku Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja o sufinanciranju projekta izgradnje grobne kuće u Rukljevini. Započeto je mnogo projekata u koje želimo uključiti i mlade iz naše zajednice, kako bi oni ostali ovdje i imali život u punom smislu te riječi. Jer budućnost ostaje mladima, svaki uloženi trud ostaje našim budućim pokoljenjima. Iz istog smo razloga prepoznali važnost stipendiranja studenata i ulaganja u njih. Vjerujemo da će budućnost donijeti još više prilika za realizaciju njihovih snova o sigurnom životu. Na nama leži odgovornost da pružene prilike iskoristimo te da za našu zajednicu u konačnici ostvarimo sve ono što joj je potrebno – zaključila je gradonačelnica Ratković.

Na svečanoj sjednici uručene su i prigodne nagrade najzaslužnijim pojedincima i udrugama. Nagrada za životno djelo pripala je Zlatku Pipleku, istaknutom glazbenom pedagogu. Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju otišla je u ruke Stanku Medvedecu, dok su nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada u zemlji i svijetu primili Mato Halužan i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju. Nagrađeni su i najbolji učenici. Za osnovnu školu to je Filip Križanić, a za srednju Karla Kožić. Zahvalnicu Grada dobila je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Ogranak Varaždinske Toplice.

Bogati program „Lovrečevo festivala“ nastavlja se u subotu i nedjelju. Domaćini pozivaju na brojna događanja među kojima se posebno ističe adrenalinska zabava na najvećem vodenom toboganu „Slip & Slide“ koji prolazi gradskim središtem. Tu je i mnoštvo drugih sadržaja raštrkanih po cijelim Varaždinskim Toplicama poput Eko sajma i Sajma udruga, dječjeg kutka uz igraonice, predstave, radionice i oslikavanje lica ili pak svjetlećih instalacija. Na nekoliko pozornica nastupaju glazbeni sastavi i DJ-evi, u Vinskom parku predstavljaju se najbolji domaći vinari, a sve je upotpunjeno i bogatom gastronomskom ponudom.