FOTO Stričak na županijskom sportskom susretu umirovljenika: "Potreban nam je i dnevni centar za umirovljenike"

VV | 27.8.2023. u 11:30h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Udruge umirovljenika Varaždinske Toplice, a pod pokroviteljstvom Grada, održani su sportski susreti umirovljenika Varaždinske županije u okruženju Lovačke kuće u Drenovcu. Oko 200 članova iz umirovljeničkih udruga diljem Varaždinske županije sudjelovalo je u trećim sportskim susretima koji su se održali u Varaždinskim Toplicama. Josip Plantak, predsjednik Udruge umirovljenika Varaždinske Toplice i glavni organizator susreta, izrazio je duboko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i odazivom sudionika.

- Prezadovoljan sam, ljudi su se odazvali, odradili smo posao kako treba i to sve zahvaljujući ovoj sjajnoj ekipi, zahvaljujući gradonačelnici Ratković, a i župan se priključio - rekao je Plantak te dodao kako se nada da će i ubuduće dobro surađivati. Da Grad Varaždinske Toplice kontinuirano podupire svoju udrugu umirovljenika potvrdila je i gradonačelnica Dragica Ratković koja je prilikom otvorenja sportskih susreta istaknula zadovoljstvo što su organizatori uspjeli okupiti ovako velik broj umirovljenika iz raznih dijelova županije. Također, izrazila je zadovoljstvo što se iz godine u godine susreti održavaju u različitim dijelovima Varaždinskih Toplica, promovirajući tako svu ljepotu toga kraja.

- Želim vam puno uspjeha i uživanja, te se nadam da ćete sa sobom ponijeti lijepe uspomene s ovih igara. Naši umirovljenici zaslužuju najbolje uvjete i podršku Grada i mene kao gradonačelnice uvijek imaju - istaknula je Ratković. Varaždinski župan Anđelko Stričak došao je pružiti podršku umirovljenicima te istaknuo da Županija svake godine u svom Proračunu izdvaja određeni dio sredstava za rad umirovljeničkih udruga, a isto tako da na području županije postoji oko 45 umirovljeničkih domova.

- Na našem području postoji 45 privatnih domova umirovljenika, jedan županijski u Varaždinu te caritasov dom u Ivancu s ukupno 2200 kreveta - napomenuo je župan. Župan Stričak je istaknuo da će se angažirati u lobiranju za izgradnju dnevnog centra za umirovljenike.

- Smatram da je potrebno izgraditi jedan dnevni centar za umirovljenike, koji bi imao sve potrebno za njihov odmor i rekreaciju - izjavio je Stričak, koji je također imao čast službeno proglasiti sportske susrete otvorenima. Igre u kojima su se umirovljenici natjecali bile su pikado, viseća kuglana, kolutovi, bacanje kamena s ramena, mlinčenjak i nošenje jaja u žlici.