FOTO Sračinec slavi Dan općine, Novoselec ustvrdio: "Diplomirao sam na asfaltiranju!" Foto: Viktor Hranić

FOTO Sračinec slavi Dan općine, Novoselec ustvrdio: "Diplomirao sam na asfaltiranju!"

IHR/Varaždinske vijesti | 30.9.2022. u 20:10h | Objavljeno u Našim krajem

Dan općine Sračinec i blagdan zaštitnika općine i župe, svetog Mihaela arkanđela, obilježava se i ove godine, a vrhunac svečanosti bila je večerašnja svečana sjednica Općinskog vijeća. Načelnik Općine Božidar Novoselec osvrnuo se na sve ono što je na području općine realizirano u proteklih godinu dana, odnosno planovima za buduće razdoblje.

- Ove sam godine diplomirao na asfaltiranju prometnica. Uz završetak aglomeracije, projekt asfaltiranja svih nerazvrstanih cesta na području oba naša naselja najvažniji je projekt. Slobodno mogu dodati i jedinstveni, ne samo na području Varaždinske županije, nego na nacionalnoj razini – istaknuo je Novoselec i dodao kako su proširene prometnice, pješačke staze te asfaltirani prilazi do svake kuće. - Uzeli smo 20 milijuna kuna kredita od HABOR-a, dodali vlastita sredstva i u dvije godine uložili gotovo 30 milijuna kuna - ponosan je načelnik.

svecana_sjednica_sracinec__66_of_76_.jpg

U Svibovcu Podravskom izgrađeno je malonogometno igralište s umjetnom travom, odrađena je niskonaponsku mreža sve do derivacijskog kanala i mosta, a na području općine postavljeno je pet displayeva, četiri u Sračincu i jedan u Svibovcu Podravskom. Općina je ove godine sufinancirala obrtnike i poljoprivrednike, a dok svi pričaju o optici, u Općinu Sračinec su je već odradili. Nakon Svibovca Podravskog, do kraja godine optika će biti uvedena i na područje Sračinca, a uspješno su i ove godine provedeni preventivni pregledi za radno otkrivanje raka dojka za žene te raka prostate za muškarce.

- Brojka od 300 žena i 200 muškaraca sve govori. Nemjerljivo je i ako spasimo samo jedan život i moram zahvaliti svima koji rade ovaj projekt - rekao je Novoselec.

svecana_sjednica_sracinec__55_of_76_.jpg

Najavljuje kako se već priprema projektna dokumentacija za proširenje dječjeg vrtića, za što postoji potreba.

- Žao mi je što država ne prepoznaje taj projekt jer da bismo dobili bespovratna sredstva, moramo biti vlasnik vrtića. Nažalost, morat ćemo i povisiti cijenu vrtića - rekao je Novoselec i zaključio kako je Sračinec vrlo zanimljiva destinacija za život.

- Suočeni smo s ekspanzijom prodaje nekretnina na području naše općine, zahtjeva za građevinskim dozvolama. Odradili smo tri stambene zgrade i stanovi su rasprodani - rekao je načelnik.

svecana_sjednica_sracinec__62_of_76_.jpg

Predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić ustvrdio je kako sve projekte koje su zacrtali nastoje ispuniti, unatoč konstruktivnim raspravama i politikantstvima na sjednica Općinskog vijeća, a sve je to u cilju učiniti život u Sračincu još boljim i ljepšim.

U Sračinec su večeras stigli brojni čestitari, a tko im je sve čestitao pogledajte u fotogaleriji.