FOTO Spremni za sve izazove: Vatrogasci iz općine Petrijanec održali javnu pokaznu vježbu Foto: Općina Petrijanec

FOTO Spremni za sve izazove: Vatrogasci iz općine Petrijanec održali javnu pokaznu vježbu

Varaždinske vijesti | 8.6.2020. u 16:08h | Objavljeno u Našim krajem

Vatrogasci iz pet društava Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec održali su u subotu, 6. lipnja, već tradicionalnu javnu pokaznu vježbu, prvo u nizu događanja kojima će se ove godine obilježiti Dani općine Petrijanec.

Vježba je održana u Ulici Braće Radić te Vrtnoj ulici u Petrijancu, pod pretpostavkom da je uslijed prometne nesreće došlo do udara automobila u rasvjetni stup koji se srušio i zapalio krovište susjednog poslovnog objekta, objasnio je vatrogasni časnik David Lukaček, zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec.

- Došlo je do požara objekta, a zaposlenici su ostali zarobljeni u zgradi. Simulirali smo evakuaciju iz zapaljenog prostora, a usporedno i izvlačenje ozlijeđenih osoba iz automobila. Ova je vježba pokazatelj spremnosti Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec, ali i prilika da se vidi kakvom opremom raspolažemo i na koji način podučavamo članove naših društava – rekao je Lukaček dodavši da vježbu ovakve veličine petrijanečki vatrogasci provode barem jednom godišnje.

Uz vatrogasce VZO Petrijanec – DVD Petrijanec, DVD Družbinec, DVD Majerje, DVD Nova Ves i DVD Strmec Podravski, u vježbi su sudjelovali i članovi DVD-a Svibovec Podravski iz susjedne općine Sračinec. Ukupno je sudjelovalo trideset i dvoje vatrogasaca s dva veća i jednim manjim navalnim vozilom, dva kombi vozila te autocisternom, kao i šest markiranata koji su glumili ozlijeđene osobe.

Vježbu je pratio načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

- Svake godine tradicionalno otvaramo Dane općine Petrijanec javnom vatrogasnom vježbom. Naši su vatrogasci opet pokazali da su spremni za sve izazove i razne situacije u kojima je neophodna upravo njihova pomoć. Da su uvijek spremni pomoći dokazali su i nedavno, tijekom pandemije koronavirusa, stoga smo odlučili podijeliti zahvalnice svima onima koji su tijekom pandemije Covida-19 sudjelovali na bilo koji način i pomogli Stožeru civilne zaštite Općine Petrijanec – rekao je Posavec.