FOTO Slavi se Dan Grada Varaždinskih Toplica, "Martinjska edukativna šetnjica" i ove godine pun pogodak!

vv | 13.11.2022. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

Nastavljen bogat program proslave Dana Grada: Uz "Martinjsku edukativnu šetnjicu" koja je i ove godine bila pun pogodak, toplički vatrogasci pokazali spremnost na sve ugroze

Šetnja leskovečkim šumskim krajolikom

Bogat program proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica nastavljen je i u subotu i to "Martinjskom edukativnom šetnjicom" koja je i ove godine privukla brojne građane i goste i još jednom pokazala da je pun pogodak, ali i godišnjom provjerom spremnosti operativnih snaga Vatrogasne zajednice Varaždinske Toplice.

GVT_subotnji_program_22.jpg

Mnoštvo posjetitelja i građana u jutarnjim se satima uputilo u šetnju leskovečkim šumskim krajolikom gdje su se upoznali s brojnim povijesnim lokalitetima, bogatom kulturnom baštinom i očuvanim krajolikom koje Varaždinske Toplice kriju. "Martinjsku edukativnu šetnjicu" i ove su godine organizirali gradska Turistička zajednica, Zavičajni muzej i Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin koja je sudionike dočekala na cilju – brdu Višograd.

Provjera spremnosti operativnih snaga DVD-a

S obzirom da su Hrvatska, Europa, ali i svijet suočeni sa sve češćim ugrozama i prijetnjama sigurnosti, Dan Grada bio je prilika i za godišnju provjeru spremnosti operativnih snaga Vatrogasne zajednice koje su građanima demonstrirale kako uspješno i brzo odgovaraju na potencijalne katastrofe ili nesreće.

Naime, u organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinske Toplice održana je javno pokazna vježba "Crkva svetog Martina 2022." u kojoj je sudjelovalo sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada.

GVT_subotnji_program_4.jpg

- Pretpostavka je bila da je došlo do požara oltara u prizemlju objekta te da se požar preko okolnih gorivih tvari proširio na sakristiju i krovište objekta. Prišli smo spašavanju osoba i vrijedne sakralne imovine iz objekta, te gašenju požara s unutarnjom i vanjskom navalom, kao i štićenju okolnih objekta, odnosno prostora Zavičajnog muzeja i apartmana Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju – pojasnila je Marinela Belavić, zamjenica zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske Toplice.

Uz provjeru spremnosti, organiziranosti i osposobljenosti operativnih snaga vatrogastva, cilj vježbe bio je pokazati građanima tehniku i ljudstvo kojima Vatrogasna zajednica raspolaže.

- Naši su vatrogasci još jednom pokazali da uspješno odgovaraju na sve ugroze, potencijalne katastrofe i nesreće, da su dobro opremljeni i da raspolažu ljudstvom što je i najvažnije. Zahvaljujući dobrovoljnim vatrogascima i vatrogaskinjama koji u ovaj plemeniti poziv nesebično ulažu svoje vrijeme i riskiraju svoje živote naši građani mogu mirno spavati – poručila je gradonačelnica Dragica Ratković pohvalivši rad svih sedam DVD-ova s područja Grada.

Orguljaška večer

Subotnji program završio je orguljaškom večeri. Naime, u župnoj crkvi u organizaciji Matice hrvatske Ogranak Varaždinske Toplice održan je koncert u izvedbi Brune Philippa na klarinetu i Edmunda Andlera Borića na orguljama.

U orguljaškoj večeri građani će moći uživati i iduće subote kada će u župnoj crkvi biti održan koncert Trio Solemnis u izvedbi sopranistice Nine Kobler, Krešimira Marmilića na violini i Milana Hibšera na orguljama.

GVT_subotnji_program_17.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci