FOTO: Skupština DVD-a Svibovec Podravski

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.3.2016. u 16:58h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama TKIC-a u Svibovcu Podravskom održana je godišnja skupština DVD-a Svibovec Podravski, na kojoj su sudjelovali mnogobrojni članovi DVD-a, njihovi gosti vatrogasci te predstavnici političkog, društvenog i vjerskog života Općine Sračinec.

- Prošla godina u mnogočemu je bila povijesna za DVD Svibovec Podravski. Upornošću i radom uspjeli ste oploditi sredstva koja smo vam kao Općina bili u mogućnosti proslijediti, a isto se događalo i s opremom i sredstvima koju ste dobili od države. Čestitam vam na radu s mladima, s djecom, na obrazovanju svojih kadrova i profesionalnom pristupu svom poslu - rekao je Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

Za izuzetan doprinos u razvoju i potpori vatrogastva DVD Svibovec Podravski dodijelio je zahvalnicu Alenu Leveriću, koji je kao zamjenik ministra gospodarstva osigurao donacije DVD-u Svibovec Podravski u opremi.

- Ovo sve što je danas predstavljeno u izvješću predsjednika DVD-a rezultat je timskog rada i ni jedan od predstavljenih rezultata ne bi bio moguć bez tima. Želim zahvaliti na priznanju koje mi je dodijeljeno, a nadam se da ću u skoroj budućnosti biti u prilici i dodatno pomoći, jer znam da oprema koju ste dobili i koju ćete još dobiti dolazi u prave ruke - zahvalio je na priznanju Alen Leverić, bivši zamjenik ministra gospodarstva.

Uz redovite aktivnosti rad društva je bio intenzivno usmjeren prema dovršetku dogradnje vatrogasnog doma, kako u tehničkoj dokumentaciji, tako u samom izvođenju, a kako bi se prema planu dovršio donji operativni dio – s dvije garaže, prostorijom tajništva, sanitarnom čvorom i pripremom za tuš kabinu.

Intenzivno se radilo na proširenju doma te su ugrađena automatska rol vrata na garaži, izvodila se elektro instalacija, premještao se plinski priključak, a zbog protupožarnog puta ugradio se ventilokonvektor te se radilo na pripremi za ostatak plinske instalacije i centralnog grijanja, koja je završena krajem godine nakon što je dograđen dimnjak. Izvršena je i primopredaja nove vatrogasne cisterne MERCEDES ATEGO i čamca s motorom koje su dobili na korištenje.

Galerija slika