FOTO Skupština DVD-a Donji Kneginec: Godina prošla u znaku izgradnje novog doma

| 31.1.2018. u 08:11h | Objavljeno u Našim krajem

Ovog je vikenda, u subotu 27. siječnja, DVD Donji Kneginec održao 78. redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine.

Osim članova DVD-a koji su se okupili u velikom broju, na Skupštini su bili nazočni i općinski načelnik Goran Kaniški, zamjenik općinskog načelnika Robert Đuranec, pomoćnik županijskog vatrogasnog zapovjednika Zdenko Lacković, predsjednik VZO Gornji Kneginec Matija Lukinec, zapovjednik VZO Gornji Kneginec Mario Grabar, direktor Knekoma Mladen Vugrinec, direktor tvrtke Aris d.o.o. Ivan Vindiš, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata klub Kneginec, Udruge voćara i vinogradara Varaždinbreg, Udruge umirovljenika Gornji Kneginec, kao i predstavnici Kneginečke udruge mladih, zatim vatrogasci iz DVD-a Kneginec Gornji, Lužan Biškupečki, Varaždinbreg, Gornji Kučan i Zbelava

Nakon uvodnog pozdrava predsjednika DVD-a Damira Vuka, izvješće o radu Društva podnio je zapovjednik DVD-a Mihael Magdić koji je naveo neke od najvažnijih događaja u 2017. godini.

2017. godina je tako protekla u znaku izgradnje novog vatrogasnog spremišta, čija vrijednost iznosi 1,4 milijuna kuna. Radovi na novome domu su pri samome kraju te se uskoro očekuje svečano otvorenje.

DVD se može pohvaliti i svojima natjecateljskim ekipama koje su protekle godine ostvarile povijesno najbolje rezultate na lokalnim natjecanjima. Trenutno imaju aktivne čak tri seniorske ekipe, dvije muške i jednu žensku. Svi plasmani natjecateljskih ekipa bili su u prva tri mjesta te su na ukupno 15 nastupa osvojili 18 pehara, od čega je njih šest prijelaznih za 1. mjesto. Najuspješnija ekipa bila je prva muška A ekipa koja je osvojila sva prva mjesta i tek jedno drugo mjesto. Uspješna je bila i ženska A ekipa, koja je ponovno okupljena nakon više od 16 godina te je u svojoj prvoj sezonu osvojila tri 1. mjesta i dva 2. mjesta.

Vatrogasna postrojba obavila je ukupno 16 aktivnosti, od čega tri intervencije, a da bi im intervencije bile što uspješnije, Društvo je u protekloj godini nabavilo raznu vatrogasnu opremu u vrijednosti oko 26 tisuća kuna.

Ujedno su napravljene i manje kadrovske promjene, te je novi član Upravnog odbora postao Benedikt Pofuk, dok je za novog predsjednika Nadzornog odbora imenovan David Pofuk.

Na samome kraju sjednice uručena su priznanja i zahvalnice. Spomenicu za impresivnih 50 godina aktivnosti primio je Antun Vuk, dok su spomenice za 10 godina aktivnosti dobili Karlo Prahić, Zoran Roško i Marko Prahić. Zahvalnice su uručene i sponzorima. Nakon službenog dijela sjednice nastavljeno je ugodno druženje uz glazbeni sastav Alfa Band.

Galerija slika