FOTO „Šic na bic” okupio brojne zaljubljenike u sport i rekreaciju, tradicionalnom biciklijadom završilo ovogodišnje Antunovo

Varaždinske vijesti | 26.6.2022. u 00:02h | Objavljeno u Našim krajem

Novomarofska biciklijada „Šic na bic” kroz svojih 17 izdanja postala je svojevrsni brend Grada Novog Marofa, zbog čega jedna od najdugovječnijih sportsko-rekreativnih manifestacija nije izostala ni ove godine. Pod geslom "Samo klači, nek vrte se kotači" brojni Novomarofčani i zaljubljenici u rekreaciju, sport i prirodu u subotu su biciklima iz Novog Marofa krenuli put izletišta Topličica.

Iza organizacije ove biciklijade stoji Udruga Mladi za Marof, a ove godine bicikliralo se na ruti Novi Marof - Breznički Hum – Hrašćina - Trgovišće - utvrda Milengrad - Podrute - izletište Topličica.

Podršku manifestaciji i ove je godine dao novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je naglasio kako Dani Grada Novog Marofa nisu mogli završiti na ljepši način.

- Biciklijada „Šic na bic” svake godine okupi velik broj naših sugrađana, kako malih, tako i velikih, ali i posjetitelja, pa s pravom možemo reći kako je ona u svojih 17 godina postala naš zaštitni znak i brend po kojem je Novi Marof poznat i van granica Varaždinske županije – rekao je gradonačelnik Jenkač zahvalivši Udruzi što iz godine u godinu organiziraju sve bolju i kvalitetniju manifestaciju.

Zadovoljna što biciklijada svake godine prolazi zanimljivom rutom na kojoj se sudionici upoznaju s prirodnim, kulturnim i povijesnim spomenicima te rekreativnim sadržajima koje Novi Marof nudi je i voditeljica ureda gradske Turističke zajednice Renata Horvatić.

-Ova biciklijada je jedna od prvih zanimljivih i aktualnih događanja rekreativnog sadržaja na našem području, a ujedno je i odlična promocija grada. Privlači interes biciklista i rekreativaca i van naše županije što nam je iznimno drago, a s obzirom da ruta prolazi brojne zanimljivosti, biciklijada nam je važna i u turističkom smislu – rekla je Horvatić.

Biciklijadom je službeno završio i ovogodišnji program obilježavanja Dana Grada, popularno Antunovo, a Horvatić je naglasila kako su iznimno zadovoljni kako odazivom, tako i samim sadržajem koji je bio zaista bogat.