FOTO: S folklorašima, sportašima i nastupom tamburaša završen udarni vikend "Antunova v Marofu"

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.6.2019. u 09:17h | Objavljeno u Našim krajem

Trećim danom „Antunova v Marof“ završen je programom udarni vikend Dana grada Novog Marofa. Nakon protekla dva dana koja su obilovala bogatim i raznovrsnim programima za sve uzraste, nedjelja je protekla u folklornoj pjesmi i plesu u izvedbi KUD-a Novi Marof i njihovih gostiju.

– Tradicionalno već preko 20 godina održava se folklorni festival povodom Antunova u Novom Marofu. Naš KUD Novi Marof okuplja prijateljske KUD-ove koji prezentiraju svoje vještine znanja i čuvaju tradiciju. Ovo je jedna krasna manifestacija kojom završavamo udarni vikend Dana grada Novog Marofa i možemo reći da smo zadovoljni – izjavio je gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, koji je ujedno najavio i nastavak događanja.

– Sa sadržajima nastavljamo do kraja mjeseca kada završavamo biciklijadom Šic na bic, koja okuplja oko 200 biciklista. Ovih dana bilo je puno naših građana i stranih ljudi, a lijepo je vrijeme dodatno pridonijelo velikom broju posjetitelja. Mislim da i naši ugostitelji moraju biti zadovoljni i da je čitava zaokružena priča dobro pogođena i da su svi zadovoljni – zaključio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Dragutin Košćak, predsjednik KUD-a Marof, govoreći o 18. Folklornom festivalu „Antunov v Marofu”, rekao je da u gostovanju imaju sedam KUD-ova iz susjednih županija i kako su zadovoljni tim brojem, iako su gosti iz Slavonije otkazali.

– Čuli smo i vidjeli pjesme i plesove Zagorja, Međimurja, Posavine, Bilogore, Podravine. Do sada smo u našim gostovanjima imali preko 100 KUD-ova, ne samo iz Hrvatske nego i drugih zemalja. Uvijek smo željeli dovesti kvalitetna društva da prikažu našim građanima folklorno pjevanje i plesanje – zaključio je Košćak.

A osim folklornog festivala središnji dio nedjeljnog programa bio je sport. Zajednica športskih udruga organizirala je Dane otvorenih vrata pod nazivom „Marof i sport”. U njemu su sudjelovali novomarofski sportski klubovi koji su pokazali bogatstvo sporta grada te kako se radi s mlađim uzrastima, ali i koje sve rezultate novomarofski sportaši postižu. Održan je i Kup Grada Novog Marofa u lovu ribe udicom na plovak.

Od ostatka programa izdvajamo završetak „Sastanka u traperu” koji se i ove godine pokazao kao omiljeno okupljalište brojnih posjetitelja. Kao i prethodnih večeri sve je završeno glazbom, ovoga puta kroz nastup Tamburaškog sastava „Terca”.
Dodajmo da će u četvrtak, povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog, biti blagoslov djece i ljiljana, procesija središtem grada te svečana koncelebrirana sveta misa od 19.00 sati.