FOTO: Rotary Club Varaždin dodijelio ovogodišnje Nagrade za izvrsnost Foto: eVarazdin

FOTO: Rotary Club Varaždin dodijelio ovogodišnje Nagrade za izvrsnost

vv | 18.6.2024. u 11:47h | Objavljeno u Našim krajem

Na svečanosti koja je u ponedjeljak, 17. lipnja, održana na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike Rotary Club Varaždin je najboljim učenicima i studentima dodijelio ovogodišnje Nagrade za izvrsnost „Prof. dr. sc. Franjo Ruža“. Ovo priznanje varaždinskih rotarijanaca primilo je 24 učenika i studenata iz Varaždinske županije.

Ovogodišnji fond Nagrade za izvrsnost prof. dr. sc. Franjo Ruža Rotary Cluba Varaždin iznosio je 3.850 eura, a ova su sredstva članovi RC Varaždin prikupili organizacijom svojih tradicionalnih akcija. Nagrađenim učenicima i studentima na ovom priznanju varaždinskih rotarijanaca na svečanosti je čestitala i prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, dekanica Fakulteta organizacije i informatike.

- Ulaganje u znanje i izvrsnost, što su prepoznali u Rotary Clubu Varaždin upravo kroz ovu nagradu, ulaganje je u našu zajedničku budućnost, put razvoju, društvenom napretku i osobnoj ispunjenosti. Upravo će najizvrsniji biti nositelji svih promjena koje nas čekaju u skoroj budućnosti - naglasila je dekanica Fakulteta organizacije i informatike te čestitala nagrađenim učenicima i studentima.

Svim pristupnicima na svečanoj dodjeli nagrade čestitao je i dr. sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije. -Ova je nagrada specifična, jer rotarijanci u fond Nagrade za izvrsnost izdvajaju vlastiti novac kako bi nagradili najizvrsnije mlade ljude i promicali znanje u našoj zajednici - rekao je dr. sc. Miroslav Huđek. Nagrađenima je čestitala i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina, a kratku prezentaciju tvrtke Cratis i Podatkovnog centra North na svečanosti je održao član Rotary Cluba Varaždin - Matija Grabar, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Cratis.

Najizvrsniji učenici i studenti

Ovogodišnju Nagradu za izvrsnost „Prof. dr. sc. Franjo Ruža“ primilo je 19 učenika srednjih škola te petero studenata. Nagrade za izvrsnost Rotary Club Varaždin u kategoriji najboljih učenika srednjih škola u Varaždinskoj županiji ove su godine dodijeljene: Zari Klein, Ozani Magotić, Sofiji Velkovskoj i Ivanu Vuku, učenicima Prve gimnazije, zatim Šimunu Ćosiću, Luki Gladoviću, Ivanu Horvatinu, Blažu Hrastiću i Josipu Kocijanu iz Elektrostrojarske škole Varaždin, Evi Osonjački, Uni Strbad, i Luciji Turk iz Glazbene škole Varaždin, Davidu Gečeku, Idi Kovačić , Heleni Rižmanić i Ani Kuči iz Gospodarske škole Varaždin te Teni Henec, Karlu Levaniću i Dinu Mlakaru Krasulji iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin.

U kategoriji najboljih studenata Nagrade za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin dodijeljene su studentima varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike - Sandru Ferbišeku, Matku Kekezu, Nini Lončaru, Melaniji Štefan i Tihani Triplat. mU ime nagrađenih na ovoj rotarijanskoj nagradi zahvalio je Nino Lončar. Na ovogodišnjoj svečanosti dodjele Nagrade za izvrsnost nastupili su učenici Glazbene škole u
Varaždinu.

Galerija slika