FOTO Rijeka Bednja u Ludbregu puna neidentificiranog plastičnog materijala, tko je kriv za onečišćenje? Foto: Grad Ludbreg

FOTO Rijeka Bednja u Ludbregu puna neidentificiranog plastičnog materijala, tko je kriv za onečišćenje?

VV | 19.3.2022. u 09:00h | Objavljeno u Našim krajem

Komunalno redarstvo Grada Ludbrega na temelju pritužbi građana zajedno s Hrvatskim vodama izašlo na teren, na uljevno mjesto jednog kraka kanalizacije ispod sportskog parka Podravina te evidentiralo onečišćenje rijeke Bednje neidentificiranim plastičnim materijalom.

- Na poziv Hrvatskih voda na teren je izašao Državni inspektorat koji će naložiti Hrvatskim vodama sanaciju onečišćenog dijela rijeke Bednje te pokrenuti istražne radnje radi pronalaska osoba odgovornih za onečišćenje - objavili su na internet stranicama Grada Ludbrega.

Grad Ludbreg je, podsjećaju, cjelokupni sustav odvodnje predao na upravljanje Varkomu, sukladno Zakonu o vodama upravo zbog izgradnje pročistača otpadnih voda i dogradnje nove mreže za 17.000 stanovnika.

- Nama je izuzetno žao zbog nemilog događaja i nadamo se što bržem pronalasku počinitelja koji će snositi troškove sanacije. Također izražavamo žaljenje da država i Varkom čekaju s početkom provedbe projekta aglomeracije Ludbreg kojem će uskoro isteći i građevinska dozvola, a potpisanim ugovorima za europsko financiranje ni traga ni glasa. Ovakvi nemili događaji su samo potvrda da je pročistač otpadnih voda hitno potreban Ludbregu i okolici, ali i da sporost državne administracije skupo košta prirodu - objavljeno je na stranicama Grada Ludbrega.

Galerija slika