FOTO Prvi dan škole u Općini Bednja: Avanture započinju za 29 novih prvašića

vv | 4.9.2023. u 20:42h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Bednja svečano je obilježila početak nove školske godine, a u čast učenika prvog razreda održana je i svečana priredba u Osnovnoj školi Franje Serta Bednja kojom su dočekali prvašiće.

U školsku godinu 2023./2024. upisano je 29 prvašića, a njih su učenici starijih razreda dočekali recitacijama, dok im je ravnateljica Osnovne škole Franje Serta, Sanja Majcen, zaželjela uspješan početak školovanja u novoj sredini. Načelnik Općine Bednja, Damir Poljak, prisustvovao je svečanom obilježavanju početka nove školske godine i u matičnoj Osnovnoj školi Franje Serta Bednja, te i u Područnim školama Vrbno i Cvetlin. Načelnik Poljak pridružio se porukama dobrodošlice prvašićima, željama te potaknuo učenike na trud i rad.

- Želim vam dobrodošlicu u svijet obrazovanja, gdje ćete stjecati nova znanja, prijatelje i iskustva. Svima želim uspješnu novu školsku godinu, ispunjenu uspjehom, radom i zadovoljstvom u svemu što radite. Općina Bednja stoji uz vas i pružit će vam podršku u vašem obrazovnom putovanju. Nastojat ćemo osigurati što bolje uvjete za učenje i rast, jer vaše obrazovanje je naša investicija u budućnost - rekao je Poljak te najavio i radove na sportskim dvoranama u Bednji i Vrbnu kako bi se osigurali bolji uvjeti za školovanje.

U sklopu podrške obrazovanju i budućnosti mladih generacija, Općina Bednja je osigurala financijsku pomoć za 29 prvašića kako bi im olakšala nabavku školskih materijala i pribora. Osim prvašića, Općina također pomaže studentima, učenicima u domovima te onima koji školuju izvan Varaždinske županije. Općina Bednja se brine za budućnost svojih mladih građana i nastavit će podržavati njihovo obrazovanje kako bi im osigurala povoljne uvjete za uspješno školovanje.