FOTO Prve sportske igre dječjih vrtića "Bambi"

VV | 18.6.2023. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem

Igre su počele defileom koje su predvodile Varaždinske mažoretkinje, a odmah iza njih djeca u pratnji odgojiteljica iz vrtića Petrijanec, Sračinec, Ivanec i Novi Marof.

Općina Petrijanec po prvi put je organizirala igre za djecu uzrasta od četiri do šest godina, u kojima sudjeluje 120 djece iz četiri vrtića Bambi (Petrijanec, Sračinec, Novi Marof, Ivanec).

- Velik odaziv i djece a i roditelja koji su bodrili djecu, te se zahvaljujem svima na sudjelovanju, dječjem vrtiću Bambi podružnice Petrijanec i njihovoj ravnateljici i pedagoginji koje su ucrtale koridore za natjecanje kao i odgojiteljicama koje su bile kreativne u osmišljavanju disciplina u kojima se natječu djeca. Imali smo i posebno zanimljive igre u kojima su sudjelovali i roditelji i djeca u paru. Imamo danas jednu utrku koja je zamišljena kao utrka roditelja u sklopu aktivnosti Državnog ureda za demografiju i mlade koji nam je odobrio besplatni vrtić za mjesec svibanj. Nadam se da će to biti i za mjesec lipanj, dobit ćete povratnu informaciju, kao i da će ova igra postati tradicija – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji nije krio zadovoljstvo ovom organizacijom i mnogobrojnom djecom koja nisu skidala osmijeh s lica.

Za djecu sudionike igara je bio pripremljen obrok, a sva djeca dobila su medalje dok su oni najbolji dobili i diplome!

NATJECATELJSKE DISCIPLINE ZA DJECU:

djeca u dobi od 3 do 5 godina

  • -vožnja biciklom, poligon, nošenje loptica

djeca u dobi od 5 do 7 godina

  • nogomet, skok u dalj, bacanje loptice, povlačenje užeta, trčanje

Hvala vrtiću koji mi je dodijelio prvu medalju u znak dobre organizacije. Pokazali smo da smo pravi prijatelj djece – rekao je Željko Posavec.