FOTO Proslavljen 882. rođendan Ludberge, postavljena pločica prijateljstva s gradom Kuşadasıjem Foto: Martin Novosel

FOTO Proslavljen 882. rođendan Ludberge, postavljena pločica prijateljstva s gradom Kuşadasıjem

VV | 1.4.2023. u 17:20h | Objavljeno u Našim krajem

Ludbergi i u čast 882. rođendana grada Ludbrega, u subotu, 1. travnja, s početkom u 9:30 na središnjem trgu su na krugovima centra svijeta postavljene pločice gradova-prijatelj, a kao novi grad prijatelj upisao se turski Kuşadası.

- Ovo je prilika da sklopimo nova prijateljstva. Danas se zbližavamo i sprijateljujemo s prekrasnim turskim gradom Kuşadası na što smo se odlučili zbog ranije sklopljenih prijateljstva, ali i zbog tragedije koja je pogodila nedavno Tursku i Siriju u kojem je stradalo puno ljudi. Turska se bori s ovom katastrofom s kojom smo i mi upoznati. Kuşadası na sreću nije imao posljedica, ali se bori kao i cijela Turska s uspostavljanjem prijašnjeg stanja. To je prekrasan turistički grad, a nama je čast što smo se upoznali kroz različite europske projekte, a sada to učvršćujemo s jednim prekrasnim prijateljstvom za koje se nadam da će dugo trajati - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić te je s Özgürom Batçioğluom, zamjenikom gradonačelnika Kuşadasıja, postavio novu pločicu grada prijatelja na glavnom trgu Ludbrega.

- Hvala na pozivu na vaše tradicionalno druženje. Šaljem pozdrave od gradonačelnika i svih naših sugrađana koji svima vama žele sreću. Nadam se da će se naše prijateljstvo razviti u dodatne suradnje u budućim projektima. Uvijek ste dobro došli u Kuşadası - rekao je Batçioğlu.

Poseban program su priredile Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg. Nakon kulturno-umjetničkog programa krenula je proslava Ludberginog rođendan koja je sve prisutne častila rođendanskom tortom, a program je završio zdravicom Ludberginim vinom koja je potekla iz gradske fontane.