FOTO: Proračun Trnovca Bartolovečkog rebalansom povećan za milijun kuna

| 3.12.2015. u 20:42h | Objavljeno u Našim krajem

Jednoglasno i bez rasprave na večerašnjoj je sjednici Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog prihvaćen rebalans ovogodišnjeg općinskog proračuna, čime je on i na prihodovnoj i rashodovnoj strani, povećan za više od milijuna kuna. Novi, rebalansirani proračun, sada iznosi 13 401 810 kuna, a bilo je planirano 12 351 600 kuna.

Do povećanja proračuna na prihodovnoj strani došlo je zbog rasta prihoda od poslovanja, točnije prihoda od poreza i prireza na dohodak, a riječ je o iznosu od 873 tisuća kuna.

Veći je bio i iznos pomoći s državne razine, gdje je umjesto planiranih 2,3 milijuna kuna stiglo 300 tisuća kuna više, a sredstva su dobivena za obnovu društvenih domova u Bartolovcu i Zamlaci.

Na rashodovnoj strani proračuna povećana su sredstava za održavanje cesta i javnih površina i to za više od milijun kuna u odnosu na planirano.

- Jedan sam od rijetkih načelnika koji može biti zadovoljan povećanjem proračuna od milijun kuna u prihodovnoj strani - napomenuo je načelnik Trnovca Bartolovečkog Zvonko Šamec.

Vijećnici su večeras od 13 kandidata izabrali sedam novih članova općinskog Savjeta mladih. U Savjet mladih izabrani su Tajana Cvrtnjak, Dejan Roško, Maja Vukota, Ivana Božić, Željko Skupnjak, Alen Tuđan te Ivan Majcen. Konstituirajuća sjednica Savjeta mladih održat će se 28. ovog mjeseca.

Vijećnici su na večerašnjoj sjednici analizirali i stanje nezaposlenosti na području Općine. Prema podacima za listopad bilo je 238 nezaposlenih osoba, čime je Općina Trnovec Bartolovečki i dalje jedna od općina u županiji s najmanjom stopom nezaposlenosti.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci