FOTO Premijer Plenković posjetio Kneginec; obišao gradilište novog vatrogasnog doma i dječji vrtić

| 29.8.2019. u 16:31h | Objavljeno u Našim krajem

Premijer Vlade Andrej Plenković u četvrtak, 29. kolovoza, posjetio je Varaždinsku županiju povodom održavanja Špancirfesta, a prvo premijerovo odredište bio je Gornji Kneginec. U pratnji predsjednika Vlade bili su saborski zastupnici Anđelko Stričak, Sunčana Glavak i dr. Josip Križanić.

Posjet je započeo obilaskom gradilišta Vatrogasnog doma DVD-a Gornji Kneginec, čiju gradnju sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja. Ukupna vrijednost projekta je 4 milijuna kuna, a ove godine realizirat će se prva faza projekta vrijedna dva milijuna kuna.

Nakon gradilišta vatrogasnog doma, predsjednik Vlade posjetio je novi dječji vrtić Bubamara u Knegincu Gornjem, čija izgradnja je stajala 14 milijuna kuna, gdje se upoznao sa provođenjem EU projekta „Nove inkluzivne usluge za učenje, rad i rast u lokalnoj zajednici”, vrijednog 2,6 milijuna kuna,  financiranog iz Europskog socijalnog fonda putem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Općinski načelnik Goran Kaniški predsjednika Vlade Republike Hrvatske upoznao je s općinskim investicijama u predškolski odgoj i vatrogastvo, kao i s važnijim projektima i programima koje provodi ili priprema Općina Gornji Kneginec, te se premijeru zahvalio na podršci Vlade brojnim općinskim projektima.

- Drago mi je da je premijer Plenković posjetio Općinu Gornji Kneginec, najrazvijeniju općinu Varaždinske županije, općinu koja je prva započela ulagati u razvoj poduzetništva te je još davne 1997. godine ustrojila Poduzetničku zonu Kneginec na 170 hektara površine u kojoj je do danas svoje mjesto našlo preko 60 tvrtki, koja je od strane Ministarstva gospodarstva i partnera službeno proglašena najperspektivnijom poduzetničkom zonom u Hrvatskoj, u kojoj je zaposleno preko 1.500 djelatnika te je investirano preko milijardu kuna, općinu čiji godišnji izvoz u inozemstvo premašuje i 10 puta izvoz pojedinih hrvatskih županija, općinu u
kojoj već 20 godina nema liste čekanja za upis djece u dječji vrtić i u kojoj kontinuirano raste broj stanovnika, općinu koja je sama uredila kompletnu komunalnu infrastrukturu, od izgradnje 32 km kanalizacije do izgradnje nogostupa i sadnje drvoreda uz sve najznačajnije prometnice, a uz sve nabrojano, 7 godina za redom proglašavana je od strane Hrvatske turističke zajednice najuređenijom općinom Varaždinske županije. Upoznao sam premijera Plenkovića i s konkretnim projektima kojima smo u novoj fazi razvoja naše općine, a to je društvena nadgradnja kroz izgradnju i jačanje predškolskih kapaciteta, izgradnju društvenih
prostora kao što su prostori za rad udruge umirovljenika i vatrogasnih društava, te financiranje i provođenje raznih programa kojima svojim žiteljima želimo olakšati i poboljšati svakodnevni život - istaknuo je načelnik Kaniški.

Označeno u