FOTO Povodom Dana općine otvorena izložba „Cvjetne okućnice, balkoni i prozori općine Veliki Bukovec”

Varaždinske vijesti | 4.10.2022. u 11:23h | Objavljeno u Našim krajem

Dugogodišnja cvjećarska tradicija Općine Veliki Bukovec je nastavljena - cvjetne okućnice, balkoni i prozori prkose elementarnim nepogodama

Iako se poznati cvjećarski kraj u svibnju ove godine suočio s razornom tučom koja je u samo 15 minuta uništila desetljećima dug rad i ulaganja, Općina Veliki Bukovec još je jednom dokazala da se uspješno izdiže iz svih nesreća.

Naime, povodom Dana Općine Veliki Bukovec u utorak je otvorena izložba potaknuta elementarnom nepogodom tuče koja je ovom kraju nanijela razorne štete, no to ih nije pokolebalo. Mještani su uz općinsku podršku počeli uređivati svoje kuće i okućnice što je zabilježeno kamerom i pretvoreno u izložbu pod nazivom „Cvjetne okućnice, balkoni i prozori Općine Veliki Bukovec”.

Osvrnuvši se na tuču koja je u svibnju nanijela štete mnogim poljoprivrednim gospodarstvima koja se bave cvjećarskom proizvodnjom, načelnik Franjo Vrbanić kazao je kako su ovom izložbom htjeli pokazati da, bez obzira na nepogodu, mještani i dalje njeguju tradiciju i da će se sve obnoviti.

-U obnovu su se uključile i država i Varaždinska županija, te naravno Općina. Htjeli smo prikazati da, bez obzira na takve nepogode koje nam se događaju, naši mještani uvijek nađu nešto novo i ukrašavaju svoje okućnice još bolje nego prije – rekao je načelnik Vrbanić zahvalivši predsjednici Općinskog vijeća Jasenki Zdelar i udrugama žena na angažmanu na ovoj izložbi.

Predsjednica Općinskog vijeća, ujedno i autorica izložbe pojasnila je kako se odlučila za ovu izložbu s ciljem slanja poruke da je Veliki Bukovec, bez obzira na tuču koja je uništila gotovo sve, i dalje cvjećarski kraj.

-Katastrofalna tuča koja nam se dogodila nije nas obeshrabrila i htjela sam pokazati da i dalje imamo lijepo cvijeće - rekla je Zdelar i dodala da su žene, iako su govorile kako su prošle godine imale ljepše cvijeće, bile oduševljene cvjetnim prizorima okućnica, balkona i prozora.

Ova izložba je, prema njezinim riječima, objedinila ono po čemu su njihova mjesta poznata i prepoznatljiva. Naime, predsjednica Vijeća Zdelar fotoaparatom je obišla sva mjesta, išla od kuće do kuće i zabilježila najljepše prizore.

Tako se na izložbi koja ostaje otvorena do 18 sati mogu vidjeti 104 fotografije, a svaka od njih je poticaj mještanima da se i dalje bave uzgojem cvijeća.

-Sigurno je da će iduće godine izložba biti još ljepša, a u planu je i uvođenje nagrade za najljepšu okućnicu i najljepši balkon – kazala je Zdelar.