FOTO Potpisan ugovor za izgradnju budućeg Sportsko društvenog centra Nedeljanec

Varaždinske vijesti | 15.9.2022. u 09:19h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, u nazočnosti predsjednika NK Nedeljanec Krunoslava Bistrovića, potpisao je Ugovor o javnoj nabavi radova za izgradnju budućeg sportsko društvenog centra Nedeljanec.

Ugovor je potpisan s izvođačem Kontura d.o.o. nakon provedenog postupka javne nabave. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 8.103.863,39 kuna (1.075.567,51 EUR) s uključenim PDV-om.

Radovima je predviđena rekonstrukcija nadstrešnice i dogradnja tribina uz postojeću zgradu NK Nedeljanec, rekonstrukcija rukometnog i teniskog igrališta, rekonstrukcija pomoćnog nogometnog terena te izgradnja nadstrešnice za bicikle, a cijeli projekt bit će sufinanciran sredstvima Europske unije.

Podsjetimo, Općina Vidovec aplicirala je na natječaj za provedbu Podmjere 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, u sektoru Društveni domovi/kulturni centri i sportske građevine.

Administrativnom provjerom zahtjev Općine Vidovec ocijenjen je pozitivnim i prihvatljivim za sufinanciranje bespovratnim sredstvima Europske unije.

Općina Vidovec ostvarila je 66 bodova te intenzitet potpore u visini od 6.984.229,05 kuna (926.966,49 EUR).

Prostor Sportsko društvenog centra Nedeljanec bit će mjesto okupljanja ne samo sportaša i članova organizacija civilnog društva, već i ostalih mještana i posjetitelja koji su u potrazi za kvalitetnim, novim sadržajima.

Na istom prostoru predviđena je izgradnja vatrogasnog doma sa spremištem i garažama za koje Općina Vidovec nastavlja tražiti mogućnosti za financiranje putem nacionalnih ili EU sredstava.

Uz izgradnju dječjeg vrtića i izgradnju kanalizacije, ovo je jedan od većih projekata na području Općine Vidovec koji ima priličan društveni značaj za lokalnu zajednicu.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci