FOTO Darovi i druženje za 860 ivanečkih umirovljenika Foto: Grad Ivanec / B. Težak

FOTO Darovi i druženje za 860 ivanečkih umirovljenika

Varaždinske vijesti | 10.12.2016. u 14:02h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Više stotina građana treće životne dobi u četvrtak se, 8. prosinca, okupilo u dvorani KTC-a na blagdanskom druženju koje za svoje najstarije stanovnike tradicionalno priređuje Grad Ivanec.

Ovoga puta na druženje je bilo pozvano 860 građana starijih od 76 godina, a za svakog od njih Grad je osigurao i prigodan poklon. Na ulazu u dvoranu dočekali su ih gradski vijećnici te im uručili vrećice s prehrambenim artiklima, simboličan znak kojim Grad pokazuje da nije zaboravio na svoje najvremešnije stanovnike. U podjelu paketa uključili su se i gradonačelnik Milorad Batinić i njegov zamjenik Čedomir Bračko te pojedini vijećnici svih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Ivanca.

Građani se rado odazivaju ovim druženjima, jer mnogima od njih to je ujedno i jedini godišnji izlazak i „provod“ te prilika da se sretnu s prijateljima i poznanicima, da s njima porazgovaraju i prisjete se starih vremena te da se u ugodnom društvu opuste i zabave. Tako je bilo i ove godine, kada su u toplini restorana svi uzvanici našli nekog „svog“ i poznatog te se opustili u ugodnom žamoru.

Svima okupljenima na početku se prigodno obratio gradonačelnik Milorad Batinić i zahvalio im na doprinosu koji su za svog aktivnog radnog vijeka ugradili u razvitak Ivanca te im ujedno uputio čestitke za predstojeće blagdane. Ugodno druženje uz večeru, gemište i sokove umirovljenicima su uljepšali članovi Glumačke družine Komedijaši iz Stažnjevca, koji su ih pošteno nasmijali komedijom "Afrička šljiva iz našeg vrta", a čija je tematika bila posvećena osjetljivim muško – ženskim „stvarima“. Autor komedije je poznati stažnjevečki komediograf Ivica Krog. Zabava je nastavljena uz glazbeni sastav Stari zajci, a program je vodila Ivana Matić.