Nagrađeni na današnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Počelo obilježavanje Dana Općine Trnovec BartolovečkI

| 18.4.2017. u 20:57h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina danas je počeo program obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki. Uvodno se okuoljenima u dorani u Pastoralnom centru Župne crkve Majke Božje Snježne u Trnovcu obratio predsjednik Općinskog vijeća Mario Sačić.

- U četverogodišnjem mandatu održano je 37 sjednica Općinskog vijeća s 341 točkom i 436 različitih odluka i akta. Općinsko je vijeće bilo vrlo aktivno, a više od 85 % odluka donijeto je jednoglasno. Ne zato jer nije bilo oporbe. Oporbe je bila kvalitetna i aktivna, a kvalitetni prijedlozi i međusobno uvažavanje, u konačnici rezultiraju i kvalitetnom zajedničkom odlukom. Rezultati rada Općinskog vijeća, načelnika i Jedinstvenog upravnog odjela vidljivi su u svih šest naselja općine – napomenuo je Sačić.

Općinski načelnik Zvonko Šamec osvrnuo se na prošlu godinu, kao i na protekke četiri godine mandata, naglasivši da je na područu Općine u tom periodu investirano 50,4 milijuna kuna.  

Često sam isticao da sam načelnik od Zamlake do Trnovca i nije bilo sredine u kojoj nismo ulagali. U Trnovcu smo uredili prostorije udruge branitelja, uredili smo objekte Park i Kopajec. Cijela je općina dobili novu vizuru, koja je vidljiva i prepoznatljiva. Sva mjesta u našoj Općini jednako su važna i svaki naš čovjek, kao načelniku, jednako mi je važan – rekao je Šamec. Istaknuo je činjenicu da su u protekle četiri godine legalizirani svi javni objekti u Općini, njih 17, od kojih je i veliki broj obnovljen..

Osim milijunskih ulaganja u cestovnu i komunalnu infrastrukturu te obnovu javnih objekata, posebno je istaknuo ulaganje u mlade i obrazovanje, a zahvalio je na odličnoj suradnji županiji i njenim tvrtkama te javnim tvrtkama s nacionalne razine.

U ime gradonačelnika i načelnika općina Dan Općine Trnovec Bartolovečki čestitao je načelni Općine Sračinec Božidar Novoselec.
Perjanica razvoja Varaždinske županije, kroz sve ove projekte, je upravo Općina Trnovec Bartolovečki – istaknuo je Novoselec.

Dan Općine čestitala je i saborska zastupnica Božica Makar naglasivši da je u Općini napravljeno puno, da se ulagalo u projekte, ali i u ljude, posebno u mlade, a okupljenima se obratio i varaždinski župan Predrag Štromar.

Pirmjećujem da su ostali načelnici ljubomorni na rezultate u općini Trnovec Bartolovečki. Općina ima dobar položaj, gospodarsku zonu, nisku stopu nezaposlenosti. Ulagalo se komunalnu infrastrukturu, a brinulo se i o društvenoj infrastrukturi, te o obrazovanju - rekao je župan Štromar.

Svečana sjednica bila je prilika za dodjelu nagrada najboljim učenicima te priznanja tvrtkama i pojedincima. Nagrade su dobili učenici koji u obrazovanju postižu odlične uspjehe, učenica osmog razreda OŠ Šemovec Marta Božić i učenik petog razreda Osnovne škole Trnovec Josip Kosec.

Zahvalnice su dobile tvrtke Gumiimpex-GRP i Boxmark dok je posebnu nagradu dobio Nikola Kosec koji se uspješno bavi plivanjem u konkurenciji osoba s invaliditetom.U ime nagrađenih zahvalio se Damir Kirić, direktor Gumiimpexa GRP-a.