Nagrađeni na današnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Počelo obilježavanje Dana Općine Trnovec BartolovečkI

| 18.4.2017. u 20:57h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina danas je počeo program obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki. Uvodno se okuoljenima u dorani u Pastoralnom centru Župne crkve Majke Božje Snježne u Trnovcu obratio predsjednik Općinskog vijeća Mario Sačić.

- U četverogodišnjem mandatu održano je 37 sjednica Općinskog vijeća s 341 točkom i 436 različitih odluka i akta. Općinsko je vijeće bilo vrlo aktivno, a više od 85 % odluka donijeto je jednoglasno. Ne zato jer nije bilo oporbe. Oporbe je bila kvalitetna i aktivna, a kvalitetni prijedlozi i međusobno uvažavanje, u konačnici rezultiraju i kvalitetnom zajedničkom odlukom. Rezultati rada Općinskog vijeća, načelnika i Jedinstvenog upravnog odjela vidljivi su u svih šest naselja općine – napomenuo je Sačić.

Općinski načelnik Zvonko Šamec osvrnuo se na prošlu godinu, kao i na protekke četiri godine mandata, naglasivši da je na područu Općine u tom periodu investirano 50,4 milijuna kuna.  

Često sam isticao da sam načelnik od Zamlake do Trnovca i nije bilo sredine u kojoj nismo ulagali. U Trnovcu smo uredili prostorije udruge branitelja, uredili smo objekte Park i Kopajec. Cijela je općina dobili novu vizuru, koja je vidljiva i prepoznatljiva. Sva mjesta u našoj Općini jednako su važna i svaki naš čovjek, kao načelniku, jednako mi je važan – rekao je Šamec. Istaknuo je činjenicu da su u protekle četiri godine legalizirani svi javni objekti u Općini, njih 17, od kojih je i veliki broj obnovljen..

Osim milijunskih ulaganja u cestovnu i komunalnu infrastrukturu te obnovu javnih objekata, posebno je istaknuo ulaganje u mlade i obrazovanje, a zahvalio je na odličnoj suradnji županiji i njenim tvrtkama te javnim tvrtkama s nacionalne razine.

U ime gradonačelnika i načelnika općina Dan Općine Trnovec Bartolovečki čestitao je načelni Općine Sračinec Božidar Novoselec.
Perjanica razvoja Varaždinske županije, kroz sve ove projekte, je upravo Općina Trnovec Bartolovečki – istaknuo je Novoselec.

Dan Općine čestitala je i saborska zastupnica Božica Makar naglasivši da je u Općini napravljeno puno, da se ulagalo u projekte, ali i u ljude, posebno u mlade, a okupljenima se obratio i varaždinski župan Predrag Štromar.

Pirmjećujem da su ostali načelnici ljubomorni na rezultate u općini Trnovec Bartolovečki. Općina ima dobar položaj, gospodarsku zonu, nisku stopu nezaposlenosti. Ulagalo se komunalnu infrastrukturu, a brinulo se i o društvenoj infrastrukturi, te o obrazovanju - rekao je župan Štromar.

Svečana sjednica bila je prilika za dodjelu nagrada najboljim učenicima te priznanja tvrtkama i pojedincima. Nagrade su dobili učenici koji u obrazovanju postižu odlične uspjehe, učenica osmog razreda OŠ Šemovec Marta Božić i učenik petog razreda Osnovne škole Trnovec Josip Kosec.

Zahvalnice su dobile tvrtke Gumiimpex-GRP i Boxmark dok je posebnu nagradu dobio Nikola Kosec koji se uspješno bavi plivanjem u konkurenciji osoba s invaliditetom.U ime nagrađenih zahvalio se Damir Kirić, direktor Gumiimpexa GRP-a.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci