FOTO: Pobjeda hrvatskih nogometaša "začinila" proslavu Petrova u Trnovcu Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

FOTO: Pobjeda hrvatskih nogometaša "začinila" proslavu Petrova u Trnovcu

Varaždinske vijesti | 2.7.2018. u 17:13h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Trnovec Bartolovečki proteklog je vikenda održana tradicionalna dvodnevna proslava povodom blagdana sv. Petra i Pavla – Petrova. U subotu i nedjelju na prostoru Kopajca bilo je različitih sadržaja, vjerskih, sportski, kulturnih i zabavnih.

Subotnji je program počeo 5. Memorijalnim turnirom ulica „Želimir Šilec“, na kojem je pobjednički pehar pripao ekipi Radničke ulice, ispred Varaždinske i Nove ulice. Nakon turnira, pod velikim šatorom okupljene je zabavljao Full gas.

U nedjelju prijepodne služena je sveta misa, a poslijepodne je održan kulturno-umjetnički program s nastupima KUD-a Anka Ošpuh iz Ludbreg, KUD-a Hruševec Kupljenski iz Zaprešića te svih sekcija domaćeg KUD-a Mak. Završetak manifestacije bilo je zajedničko praćenje utakmice Hrvatska-Danska na Svjetskom nogometnom prvenstvu, a poslije utakmice slavlje je nastavljeno uz grupu Pirati.

Na manifestaciji je bio i načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, HNS-ov Zvonko Šamec.

- Ovo je tradicionalna proslava koja svake godine izaziva veliki interes. Ove godine dodatak je bio nastup hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nakon velike drame, bilo je još više razloga da se veselo završi manifestacija - rekao je načelnik Šamec te zahvalio na trudu svima koji su se uključili u organizaciju manifestacije, od malonogometnog turnira do nastupa KUD-ova.